Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych pomocí NB zapínat a vypínat spotřebič na 220V a to v tom smyslu, že při spuštění NB se spotřebič zapne a při jeho vypnutí (uložení k spánku) vypne.
Koketuji s myšlenkou využití USB portu a 220V ovládat pomocí relé, ale asi existují elegantnější řešení. Nevíte o něčem?
Pánové, velmi děkuji za vaše reakce a odkazy. Prodlužovačka Master/Slave se mi rovněž líbila, ale je faktem, že můj akumulátor v NB je před smrtí a tudíž neustále dobíjen a navíc nevím, jak by se to chovalo v případě "spánku" NB.
Jako zajímavé řešení se jeví Tellstick, ovšem poněkud mě zaskakuje cena, která navíc není konečná. Mám sice doma celkem dost dálkově ovládaných zásuvek (433MHz), ale nevím, jak zjistit, jestli zrovna s těmi mými bude Tellstick spolupracovat (a zda se nebude zlobit, když tyto zásuvky případně zapnu/vypnu dálkovým ovládačem).
Takže pokud jsou ještě nějaké nápady či zkušeností, tak je vítám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.