Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Známý mi nainstaloval W7 na SSD disk, uvedl do chodu, nainstaloval asi tři programy. Vše v pořádku, ale jedna věc mi nepřijde ideální. Strašně dlouho se po zapnutí spouští. To ani staré "zaneřáděné" XPéčka se tak dlouho nespouštěli. Sice nikam nespěchám, ale 1-2 minuty se mi zda dost. Ani se neukáže Vítejte (což na druhém pc s W7 ano) a naskočí plocha. Kde může být problém? Děkuji za případné rady.
Máte všechny ovladače? Mrkněte se před "Start- ovládací panely-systém a zabezpečení-správce zařízení"U žádného z HW nesmí být otazník.
Ten W7 je už po aktualizacích? Instalace starého dvd může znamenat několik dní instalací aktualizací...
Jak velký je SSD? Má alespoň 64 GB?
oproti Ctenarovi mám zkušenost s 35-40 vteřin - podle programů v PC... U starších PC klidně minutu.
pokud máte dostatečnou zálohu dat a troufáte si - zkuste tento postup windows.microsoft.com/...
Zjistíte spouštění programů po startu, můžete některé vypnout. Před akcí si skryjte programy systému - viz. obrázek.
Ještě doplním, že předpokládám, že problém je od začátku instalace WIN7. Něco jako programy Ccleaner, Adwcleaner, antivir, antimalware,... - máte už ověřeno a vyčistěno.
Melo by to startovat tak do 10sekund (od zapnuti po plochu).
Nemas nastaveno Zvetsovani textu?
U mě byl problém s nevhodným SATA datovým kabelem k SSD disku (snad byl moc dlouhý, s normálním HDD fungoval normálně, tady jsem použil jiný kratší a problém zmizel)
Děkuji všem za rady a na co budu stačit, tak se podívám. Do hlubšího rozboru se ale pouštět nebudu, nebo to udělám ještě horší. Teď po zapnutí nabíhal 2 min 50sek. Logo desky cca30sek., Nápis Spouštění systému Windovs bez loga W (barevná okna) cca2min. Posledních 10 sek logo Win. 10sek. tma ve 2m50sek plocha.
Doplním, že doba spouštění mně nijak časově nevadí, ale to, že něco asi není jak má být.
Logo desky cca30sek.
Tohle je divne. Ta deska nemuze poznat nejake periferie - asi ten novy disk, kdyz vse ostatni je stejne. Podivej se, co mas nastaveno v BIOSu za typy disku (Auto[detect]).
Zdravím ,ten známí má své PC s SSD? Pokud ano musel poznat že něco není v pořádku, bylo by dobré mu o tom říct ty časy jsou hodně přes čáru. Práce s PC po spuštění je potom lepší než s klasickým HDD?Mám pocit že ne...a klidně bych se pustil do hlubšího balastění což by představovalo znovu naistalovat OS ale u jiného ,,laboranta".Jediný důvod proč mám SSD je rychlost PC oproti klasickému HDD.To co máte a nemáte špatně teď by asi byla náhoda poznat ...ještě snad co je to za SSD a název základní desky..má PC jen jeden SSD?
Dobrý den.
Teďˇ jsem to spustril a znovu 2 min. 30 sek. a evidentně to něco hledá. Klávesnice se za tu dobu asi 3x rozsvítí a zhasne na pár vteřin.
Počítač má starší zákl.desku P5K-VM, procesor.Intel core duo 8400 3.00Ghz, MSI R7 380 2G, RAM 8 G, Zdroj 500W. Když to naskočí, tak potom to chodí svižně. SSD Kingston HyperX 120GB a dále mám HDD WD 500G. Na něm byly původně XP a byl formátovaný. Známý asi vyloženě expert nebude na pc ale v detailech to zvládal a celkem mně přesvědčil. Nevím asi to bude zákl. deskou, řadiče či co.
Zajímavé je, že logo se objeví až na konci na pár vteřina ani vítejte se neukáže. Mám ještě jeden pc a tam to od začátku všechno běží. Taky se ale spouští asi 1min30.
Tak teď po půplhodinové pauze, spouštění trvalo 50 vteřiin. Dělá si to co chce.
jen tak mimochodem - už jste to pročistil? zmíněné cleanery...
tady máte alespoň vysvětlení - aktualizace nebyly dělané a teď vás čeká cca 2 týdny aktualizací... jedna spustí druhou... Až pak budete moct sledovat reálnou rychlost, do té doby aktualizujte...
Děkuji všem za snahu pomoci. Včera večer jse prošel nastavení pročistil ccleanerem. Večer vypnul a hláška nevypínejte 223 aktualizací. Téměř 3 hodiny to aktualizovalo, než pc vypnul. Dnes ráno zapnu a hláška nevypínejte konfigurace změn. Po pěti minutách hláška, konfigurace se nezdařila probíhá vracení změn. Tak jestli budu 3 hodiny čekat než se vrátí zpět, tak to se zblázním.. Jestli až budu vypínat pc a zase 223 aktualizací a vše nanovo, tak to teda nevím.
mate to v biosu a u radice preple do AHCI? Take mohlo nastat to, ze je system nainstalovany na ssd, ale jako systemovy se tvari ten stary disk, takze se z nej mohl stat "zavisly disk", pres ktery probiha sys (poznate to treba podle toho, ze slozka Users na starem disku ma aktualni datum a cas, a funguje jako shortcut do sys(c appdata, dokumentu apod), nainstaloval bych to v tom pripade uplne znovu se zapojenym jen samotnym ssd
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.