Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Noťas černý jak noc

Od: patronka* odpovědí: 3 změna:

Mám tu sousedky notebook značky packard bell, nemá manuál a hlavně nefunguje. Bateriii jsem dobila, tam problém nebude, ale po zapnutí se nestane vůbec nic, jen se rozsvítí kontrolka. Údajně se to stalo nečekaně, prostě najednou se nerozběhl. Nemá to nějakou utajenou pojistku? Díky předem za každou rozumnou radu ( do kontejneru ho hodit umíme ) :)

doplněno 11.11.15 19:59:

Aha, tak to jsem nenapsala. Baterii jsem vyndala a dala zpět, bez baterie pouze připojený ke zdroji jsem taky zkoušela a na připojený externí monitor nereagoval. Jenže u mého netbooku se musí připojení externího monitoru nastavit na klávesnici a tady tu možnost pochopitelně nemám. Noťas je starý asi 5 let, paní ho má po manželovi, ale v servisu nejspíš nikdy nebyl. Když jsem začínala, kontrolka baterie svítila červeně, teď už je zelená, takže snad přece jen dobíjí. Co dál? :)

doplněno 12.11.15 10:05:

Omlouvám se, ale volila jsem standardní postup a měla jsem dojem, že je to z dotazu zřejmé. Vyzkoušela jsem teď ještě připojení myši - rozsvítí se a hned zhasne - a kombinaci kláves Fn a dalších F - nic se nestane. Když na noťas přiložím ucho, je slyšet tichounké vrčení. Domluvím se se sousedkou a případně oslovím servis. Děkuji za snahu :)

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

daniel*
hodnocení

0x

Nejjednoduší rada - vytáhněte a vraťte baterii, jak je notebook a baterie stará? Tak nerozsvítí se displej možná problém tam - spoj v kloubu? zkuste připojit externí monitor. Takto z tohoto popisu by to mohla být řada věcí.

Zkuste vyndat baterku a podržte tak minutu zapínací tlačítko, potom připojte nabíječku (baterku nechte venku) a notebook normálně zapněte u některých modelů toto opravdu funguje a displej se rozjede.

Byl notebook někdy v servisu?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zkuste tu baterii z NTB na chvilku vyndat a pak ji tam zase dobře vložit - a spustit NTB. Někdy to pomůže. Zdravím!

P.S. Také můžete zkusit provoz pouze na adaptér do zásuvky a bez baterie.

doplněno 11.11.15 20:05:

Škoda, že první informace nebyla celá . Nyní nabíjejte, čekejte a zkoušejte spustit.

Bylo by dobré vědět, co tomuto předcházelo.

hodnocení

0x

Já ten dotaz pochopil tak, že po zapnutí NB se sice rozsvití kontrolka, ale noťas nebootuje - a to by pak škála možností byla velká...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]