Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač nestartuje ani po clearu CMOS

Od: nope odpovědí: 5 změna:

Včera počítač v pohodě pracoval ale dnes už nejde zapnout. Po zapnutí se zapnou akorát větráčky a ty zní jako by se asi každou sekundu resetovali, napadlo mě resetovat CMOS ale nepomohlo, nějaké nápady?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Předpokládám odpálenou základovou desku, ale může být potíž i v jiných částech...

Pokud máte grafickou kartu, zkuste ji demontovat. To samé s RAM. Máte-li možnost, zkuste i jiný droj napětí.

hodnocení

0x

Taky bych to viděl na tu desku. Stejné příznaky vykazovala moje, která šla do kopru.

hodnocení

0x

Vyzkoušejte jinou grafickou kartu, pokud máte grafiku v PCIe nebo (pokud máte starý pc) AGP, tak skuste grafiku vyndat a jet jen na integrované (pokud deska má), pokud se pc rozjede, tak je chyba ve zdroji/grafice, pokud se nerozjede skusil bych zdroj vyměnit hned, pokud se ani tak nic nezmění, tak je c čudu základní deska nebo něco na ní...

Pak ještě skuste vše rozpojit a zase zapojit, jestli někde není jen špatný dotek...

joudic*
hodnocení

0x

jeste zkuste fintu hotplug, nechte zdroj v poloze 1 a zastrcte kabel

likin*
hodnocení

0x

Ahoj, já si lámu hlavu se stejnou věcí, jen třeba na každý 3-5 pokus naskočí. Obávám se, že je to deska, dnes ho předrátuji a vyzkouším postupně měnit komponenty, pokud na něco přijdu, tak se ozvu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]