Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moje IP adresa na blacklistu

Od: question* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, dnes jsem na jednom webu zjistil, že moje IP adresa je na blacklistu b.barracudacentral.org, vůbec nechápu, jak sem se tam mohl dostat, žádné pochybné emaily nerozesílám. Je tedy pravda, že mi nedávno přišel email od poskytovatele hostingu, kde mám svůj web, že z mého webu byl odeslán nějaký spam, který byl blokován (potom co jsem udělal na webu ověřování u registrace a u vkládání článků je to OK), ale to se snad nemůže týkat IP adresy mého PC doma. Nevíte o co jde a co s tím a jaké to může mít dopady, když jsem v tom blacklistu?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

1x

od toho , že nám tady lžete ( což netvrdím)

až po to, že v minulosti měl tuto IP adresu někdo jiný, nebo máte společnou IP adresu

co dodat?

doplněno 08.11.15 19:50: Jedinecna je MEC adrera pro kazdy pristroj
IP je jako telefonni cislo. Muze o jednoho poskytovatele (treba na dedine nebo v panelaku ) mit i X uzivatelu. Moje IP sdilim sousedovi za 100.
Na verejnych wifi jsou desitky lidi na stejne IP najednou
question*
hodnocení

A mohlo by to být způsobené tím, že mám web u jedné hostingové služby a někdo přes ten můj web posílal spamy?

hodnocení

0x

Mám podobnou zkušenost. Někdy před 3 roky jsem se chtěla někde registrovat a objevilo se varování, baracuda atd. Jsem velmi netechnický typ, vůbec jsem tomu nerozuměla, nechápala jsem. Byla jsem si naprosto jistá, že jsem se proti internetové etice nijak nezpronevěřila. Zkoušela jsem se zaregistrovat zde pod jiným nickem, povedlo se to. Ale nepovedlo se mi pak za pár měsíců napsat do diskuse České televize. Už tam nebyla barakuda, ale jinými slovy mě vyšupli. Jako nespolehlivou.

Pravděpodobně mám stejnou IP adresu s více lidmi z našeho města. Jsem u místní společnosti. Jejím členem byl i můj syn a jsou poměrně levní.

Přestalo mě to trápit. Před pár týdny jsem znovu zkusila diskusi u jednoho pořadu v ČT a už mě to pustilo dál.

Takže neporadím, jak se toho zbavit, jen přidávám zkušenost, že to může postihnout i naprosto nevinného.

question*
hodnocení

Díky za příspěbek, já myslel, že IP adresa je jedinečná pro každý PC. Tak to zkusím ověřit, jestli ta ip adresa není společná (vím, že v celém paneláku jsme pod jedním poskytovatelem)

doplněno 08.11.15 19:41:

Tak když jsem svojí IP adresu vložil do vyhledávače, tak mi to našlo různé příspěvky v diskuzích, které byly odeslány, z těchto IP adres, ale ty příspěvky, jsem nepsal já, což podle mě znamená, že stjenou IP adresu jako já má asi více lidí. Ale zajímalo by mě, jaké to může mít na mě dopady.

doplněno 08.11.15 19:54:

Nebo by mě jetě zajímalo, jestli je nějaká možnost identifikovat, který PC z těch všech, které mají společnou ip adresu zavinil to zařazení na balcklisty.

doplněno 08.11.15 19:56:

Myslíte, že ta společná IP adresa je slabina, co se týká zabezpečení mého Pc?

hm*

Jedinečnost IP-adresy: je to trochu složitější, při pohledu z internetu může být víc PC schovaných za jednou společnou IP-adresou.

Možné dopady jsi právě zjistil, obtížně jde rozeznat jednotlivá PC za sdílenou adresou.

Identifikovat původce zařazení na blacklistu se ti nejspíš nepodaří.

Sdílená adresa není slabinou ohledně zabezpečení tvého PC.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma moje ip

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]