Nejste přihlášen/a.
Kdysi dávno jsem nainstaloval podle mne hezký prográmek zvaný Budík. Asi před rokem, možná i dříve jsem si všiml, že chci-li vypnout PC a program Budík jsem neukončil, PC se nevypne. Musím nejprve ukončit Budík a teprve potom lze PC zcela vypnout. Je to normální stav, nebo je možno provést nějaké nastavení, které při příkazu k vypnutí PC automaticky ukončí i Budík, jako se to děje u jiných programů? Chtěl jsem to konzultovat s autorem programu Budík, on ale na kontakt nereaguje. Proto dávám tento dotaz sem.
Tenhle geniální prográmek používám řadu let a je to u něj normální. Je to jakási diplomová práce studenta Martina Marka z roku 2001, kterou dal zdarma k dispozici široké veřejnosti. Autor programu si byl vědom této chyby, ale protože práce splnila svůj účel diplomové práce, už se tím dále nezabýval. Informace se dají nalést na Internetu.
Protože jsem zatím nenarazil na nic dokonalejšího, než je budík, řeším to tím, že si ho nechám spustit při zapnutí, přečtu si záznamy a hned ho vypínám.
Pro neznalé - On ten název "budík" je trochu zavádějící. Nejedná se o program, který Vás dokáže v orčitou dobu vzbudit, ale o elektronický diář, který mi dokáže připomenout věci třeba 20 let dopředu (a to i opakovaně). Lze v něm nastavit, s jakým předstihem se mi má událost připomenout. Mám v něm například trvale zadaný opakovaný termín očkování proti tetanu (5 let), termín příští technické kontroly (2 roky), preventivní prohlídku u zubaře (1/2 roku), veškeré narozeniny a svátky... Dokáže událost připomenout opticky ve svém okně (s případným komentářem), ale i spuštěním prakticky čehokoliv spustitelného (MP3, obrázek, video soubor, jakýkoliv soubor .EXE...).
Jediná jeho nevýhoda je, že si člověk nemusí nic důležitého pamatovat a tak postupně blbne .
Tak zkuste Free Alarm Clock, běží na pozadí, ikona je *ohrádce*, vypnutí nebo restart mu nevadí a přímo do jeho složky si můžete dát jakoukoliv melodii v mp3.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.