Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přiřazení jmen podle hodnot - excel

Od: slavaopc* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

nemůžu přijít na primitivní úlohu. Ve sloupci A mám jména, která jsou dělena ještě podle oddělení. Chci udělat to, aby mi ze seznamu, kde mám údaje (body hodnocení) za různé roky, vyšla tabulka s pěti jmény (podle oddělení) a k tomu bylo přiřazený hodnocení. Zkoušel jsem fce =vyhledat i =svyhledat, ale pravděpodobně zadávám špatně údaje. Body jsem si seřadil do nové tabulky podle fce large, dále ale nevím jak k hodnocení přiřadit jméno. Je srozumitelné moje vysvětlení? Děkuji za odpověď.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

já bych věděl, ale moje rada není pro začátečníky. Chce to napsat třídící makro. Umíte makra?

doplněno 08.11.15 16:43:

Vidím že potřebujete na dva způsoby setřídit pár položek a to se dělá normálně cyklem v cyklu, kdy se postupně přehazují hodnoty v buňkách. Napsat si takový cyklus do makra není zas tak velká věda, ale jak jsem uvedl, není to ani úloha pro začátečníky.

U většího počtu položek je tato metoda nepoužitelná, protože trvá nesnesitelně dlouho. Pak se musí použít setřídění pole a to už je jiné kafe, úloha pro mistry a velmistry.

slavaopc*
hodnocení

Nějaká makra jsem zkoušel, ale pokud to nejde nějakou jednoduchou cestou, tak je to zbytečný - excel bude použit jenom jednou a vybrat 10 jmen je asi rychlejší :)

Ale pro mou zvědavost, mohl by jste nastínit jak jste to myslel? :)

Děkuji

doplněno 08.11.15 17:59:

Dobře, jména už jsem vypsal označením buňek. Ale to makro by určitě stálo za zkoušku. Zkusím to, najdu nějaký podrobný návod :) Díky *palec*

gkndj
hodnocení

0x
Popravdě moc nechápu, jak to myslíte. Chcete z každého oddělení vybrat 5 s největšími body? Nebo celkově vybrat 5 s největšími body? Můžete to udělat třeba kontingenční tabulkou.
slavaopc*
hodnocení

Z každého oddělení prvních 5 a poté celkově prvních 5 ze všech odděleních.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]