Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
nemůžu přijít na primitivní úlohu. Ve sloupci A mám jména, která jsou dělena ještě podle oddělení. Chci udělat to, aby mi ze seznamu, kde mám údaje (body hodnocení) za různé roky, vyšla tabulka s pěti jmény (podle oddělení) a k tomu bylo přiřazený hodnocení. Zkoušel jsem fce =vyhledat i =svyhledat, ale pravděpodobně zadávám špatně údaje. Body jsem si seřadil do nové tabulky podle fce large, dále ale nevím jak k hodnocení přiřadit jméno. Je srozumitelné moje vysvětlení? Děkuji za odpověď.
já bych věděl, ale moje rada není pro začátečníky. Chce to napsat třídící makro. Umíte makra?
Vidím že potřebujete na dva způsoby setřídit pár položek a to se dělá normálně cyklem v cyklu, kdy se postupně přehazují hodnoty v buňkách. Napsat si takový cyklus do makra není zas tak velká věda, ale jak jsem uvedl, není to ani úloha pro začátečníky.
U většího počtu položek je tato metoda nepoužitelná, protože trvá nesnesitelně dlouho. Pak se musí použít setřídění pole a to už je jiné kafe, úloha pro mistry a velmistry.
Nějaká makra jsem zkoušel, ale pokud to nejde nějakou jednoduchou cestou, tak je to zbytečný - excel bude použit jenom jednou a vybrat 10 jmen je asi rychlejší
Ale pro mou zvědavost, mohl by jste nastínit jak jste to myslel?
Děkuji
Dobře, jména už jsem vypsal označením buňek. Ale to makro by určitě stálo za zkoušku. Zkusím to, najdu nějaký podrobný návod Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.