Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 10

Od: vlkseveru* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám v počítači instalováne sedmičky Profesionál koupené před třema lety a ted me deně tady naskakuje nabídka na stažení desítek, dokonce to je snad zadarmo, ale moc tomu nevěřím. Když si je stáhnu a potom třeba za rok to budu muset přeinstalovat, tak kde je vezmu? U sedmiček mám jistotu že je mám na cd. Ještě maličkost jsou ty desítky lepší než sedmičky? Jsou jednoduší na ovladnání sedmičky nebo desítky? Děkuji za radu. Ps.nejsem odborník

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Názory na WIN10 se velmi liší. Už se to tu mnohokrát řešilo, zkuste pohledat. Já osobně je nechci, nedávno jsem po nuceném přechodu z WIN XP nainstaloval WIN 7 a spousta staršího SW i HW přestala fungovat. Téhož problému se bojím i při případném přechodu na WIN 10. Nehodlám povinně nahrazovat starý dobrý fungující HW novými šunty. Přechod zpět na starší verze WIN je sice možný, ale je otázka času, kdy Vám to bude nějakou "důležitou" aktualizací dálkově znemožněno. Nehledě na to, že když se mi z nějakého důvodu WIN 7 sesypou, není problém je z CD přeinstalovat. To u WIN 10 možné není a v případě, že mi nepůjde ani Internet, není řešení.

Dneska ráno jsem slyšel z TV informaci, že se Microsoft chystá přeinstalovat dálkově násilím všechny starší verze WIN, protože o WIN 10 není takový zájem, jaký předpokládali. Takže pak nezbyde nic jiného, než přejít na Linux.

albatros498022*
hodnocení

2x

Mám nainstalováno a v pohodě návrat do 7 je možný vždy.

scv®
hodnocení

2x

To, že je Win 10 šířen zdarma a uživatelé jsou lákáni / nuceni k "superúžasnému" upgradu, má své dobré důvody. Právník: Licenční ujednání Windows 10 dává Microsoftu neomezenou licenci k veškerému vygenerovanému obsahu v operačním systému. S tímhle bych já tedy za střízliva nikdy nesouhlasil. A nejde jen o licenci.. probíhá tam také určitý "sběr dat", vč. těch velmi osobních. Není jasné jak jsou nasbíraná data zabezpečena a kam až ve finále putují. Pokud je tohle uživateli jedno, zastává názor že nemá co skrývat nebo že jeho soukromí už stejně dávno neexistuje, prosím, nevyladěné desítky jsou tu.. Ale pokud člověk má určité povědomí o počítačích a bezpečnosti, pryč od nich, dokud jsou vaše data stále částečně vaše a operačnímu systému vládne uživatel a ne obráceně.

vlkseveru*
hodnocení

Děkuji za informaci která mě potvrdila to co už jsem slyšel.Tak že ztoho usuzuji že sedmičky jsou asi v tomto případě lepší. Ještě jednou dík.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]