Nejste přihlášen/a.
Prohlížel jsem na flešce fotky a naštěstí je mám zálohované i jinde, jen se chci zeptat, proč mám překrytou část fotky a vidět je jen kousek děkuji. http://ctrlv.cz/uMWz
Pokud je stejná fotka v záloze kompletní, tak to odhaduju na vadnou flešku. Při zápisu došlo k chybě a není zapsaná celá fotka. Takovou flešku už raději nepoužívej, protože jejím používáním riskuješ ztrátu dat, které nebudeš mít zálohované.
Pokud je stejně poškozená fotka i v záloze, pak může být chyba na kartě fotoaparátu. A nebo jsi při kopírování odpojil USB kabel.
Zkoušel jsem pár podobně poškozených obrázků "opravit" různými programy a také ručním přepsáním hlavičky souboru - bez úspěchu. Většinou tohle vzniká chybou při zápisu nebo poškozením média (flash, hdd). Osobně jsem dokázal spoustu takovýchto "zmetků" vyprodukovat, když jsem kopíroval fotky ve formátu .jpg při velké zátěži procesoru (prohlížeč, přehrávač, vypalování + starý PC). S jinými soubory se mi nic podobného nestalo. Od té doby .jpg zásadně jen kopíruji (a kontroluji výsledek), vůbec nepoužívám vyjmout-vložit, protože tím můžete fotky navždy ztratit..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.