Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ztracená číst fotky

Od: dotazy odpovědí: 5 změna:

Prohlížel jsem na flešce fotky a naštěstí je mám zálohované i jinde, jen se chci zeptat, proč mám překrytou část fotky a vidět je jen kousek děkuji. http://ctrlv.cz/uMWz

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pokud je stejná fotka v záloze kompletní, tak to odhaduju na vadnou flešku. Při zápisu došlo k chybě a není zapsaná celá fotka. Takovou flešku už raději nepoužívej, protože jejím používáním riskuješ ztrátu dat, které nebudeš mít zálohované.

Pokud je stejně poškozená fotka i v záloze, pak může být chyba na kartě fotoaparátu. A nebo jsi při kopírování odpojil USB kabel.

hodnocení

3x

Jak říká rony, zřejmě při stahování nebo kopírování došlo k chybě. Jak to vypadá s tou zálohou?

dotazy
hodnocení

Naštěstí to na druhé flešce jde a zjistil jsem že to mám i na DVD

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
většinou takhle narušená fotka znamená, že se správně nenačetla hlavička souboru. Někdy je to jen chybné načtení, ale většinou je ta fotka "mrtvá" - už ji nikdo nikdy neotevře.

scv®
hodnocení

1x

Zkoušel jsem pár podobně poškozených obrázků "opravit" různými programy a také ručním přepsáním hlavičky souboru - bez úspěchu. Většinou tohle vzniká chybou při zápisu nebo poškozením média (flash, hdd). Osobně jsem dokázal spoustu takovýchto "zmetků" vyprodukovat, když jsem kopíroval fotky ve formátu .jpg při velké zátěži procesoru (prohlížeč, přehrávač, vypalování + starý PC). S jinými soubory se mi nic podobného nestalo. Od té doby .jpg zásadně jen kopíruji (a kontroluji výsledek), vůbec nepoužívám vyjmout-vložit, protože tím můžete fotky navždy ztratit..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]