Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co by mnel notebok obsahovat

Od: begi25® odpovědí: 8 změna:

Prosim o radu.Muj kamarad duchodce ma PC stare a ma moznost si koupit notebok za 3000 kč.Je to uplny začatečnik a nepotřebuje hrat hry jenom sledovat co se deje.ve svete.Ja sem taky začatečnik a trochu tomu rozum.Chtel bych radu jaky notebok si ma vybrat,a jake parametry.Co by mnel obsahovat .Jenom ne atom,ale intel .Diky za odpoved.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud má možnost mít notebook za 3000, tak nám napište o jaký se jedná, my vám ho zhodnotíme.

Jinak pro dnešní běžné použití bych řekl tak minimum dvoujádro 1,8 GHz, 2GB RAM, na grafice nezáleží, disk dle potřeby (někomu by stačil 40 GB, někomu nestačí 3 TB)

hodnocení

2x
Je vidět, že tomu vůbec nerozumíte. Takže nevím co chcete poradit. Atom je totiž taky Intel. Napište sem parametry notebooku a zkusime zhodnotit jestli je to OK.

jdukolem
hodnocení

2x

Atom je ale Intel

intel.com/...

hodnocení

1x
Na internet a takové to běžné domácí počítačování mu stačí cokoliv, co není starší než deset roků.
scv®

10 let snad jen kdyby to ve své době byl high-end.. jinak o něco míň. A ani nový stroj nemusí být zárukou svižného chodu.. chvíli jsem měl tu "čest" s jedním méně vybaveným HP 15-něco s Win 8.1 a docela mě zarazilo, že i víc záložek v prohlížeči mu stačí k "zadýchání" - přidat k tomu přehrávač, tak už je to jen pro opravdu trpělivé (nic pro mě).

@mikihans to vystihl dobře - dvoujádro kolem 2 GHz, minimálně 2 GB RAM, velikost disku dle účelu používání (160-250 GB by nejspíše bohatě stačilo) a zbytek je na operačním systému..

marekl

Na internet a podobně stačí i počítač starší 15 let. Problém tam může být jen s aktualizacemi, ale pokud soudím podle sebe - máme počítač starý 13 let a internet a podobně bez problému...

nesouhlasím. Dnešní prohlížeče a stránky jsou paměťově tak náročné, že starší počítač nemá šanci zvládat. Tím hůř ještě s Flash nebo HTML5 prvky, a na přehrání videa na youtube v rozumné kvalitě to chce poměrně výkonný počítač.

iz*

Pro běžné věci stačí i starší PC/NB.

Používám cca 10 nebo 11 let NB, který jsem koupila jako repasovaný.

Přikoupila jsem jenom paměť. Kromě toho ne každý stojí o videa...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]