Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Konverze videokazet VHS na DVD

Od: trossau* odpovědí: 5 změna:

Mám několik VHS kazet, natočených videokamerou Panasonic. Ctěl bych je převést do digitální podoby z videorekordéru Panasonic VHS přes digitální videorekorder na DVD. Můžete mi někdo poradit, jak to mám udělat, aby se minimálně snížila kvalita nahrávek a uměl je pak přehrát každý DVD přehrávač či počítač?

Děkuji předem za návod.

Zdeněk

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Potřebujete napojit kameru do PC - máte takovou možnost? Kabel musí jít někam píchnout... většinou je potřeba kartu do PC - více asi zde jnp.zive.cz/...

Pokud potřebujete jen pár hodin videa, levnější bude nechat to firmě. Za 500,- jsem měl i digitálně upraveno dvd ze svatby. Pouhé přehrání by mohlo vyjít levněji - odhad 300,-/hodina.

A přiznávám, že jsem do svého pc koupil jednu kartu pro spojení s kamerou - využil jsem ji jednou a od té doby je tam cca 3-4 roky bez využití...

doplněno 04.11.15 19:04:

HW musí mít nějaké ovladače, program musí být kompatibilní - u Ubuntu nemám vůbec žádnou zkušenost, takže zde nechám radu jiným...

trossau*
hodnocení

To: imto - Díky za info. Těch několik VHS kazet je celkem 12 a mám na nich pro naši rodinu a přátele důležité věci z doby od roku 1990. 6000 Kč za konverzi v obchodě se mi vydat nechce. Existuje možnost propojení videorekordéru VHS s počítačem přes "něco" a tím nahrát obsah videokazet na pevný disk počítače a odtud vypálit nějakým programem na DVD?

Mám v počítači Ubuntu, s Microsoftem jsem se asi před pěti lety přestal kamarádit. Proto by to měl tento program reprodukovat a konec konců Windousy také.

hodnocení

0x

Potrebujete niečo také.: alza.sk/... Občas je to na predaj aj v Lídlu.

paja71*

No, zdigitalizovat analogový záznam není zas tak složité-nedávno jsem tento přístroj viděl v Lídlu, ale jde pak dále o střih apod.A to už je jiná záležitost. Každopádně je to otročina. Dělám tuto práci, vím o čem mluvím. Když je na každé VHS cca 3 hodiny záznamu, pak při 12 kazetách je to spousta hodin práce u PC. Někdy je lepší zaplatit profíkovi.

hodnocení

0x

Použijte AV grabber např. alza.cz/... nebo na Ebay za stovku. Velmi jednoduchá práce, ale dopuručuji grabovat do MPEG-2 s co největším datovým tokem, aby vám nedocházelo po digitalizaci k trhavým pohybům.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]