Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Platba PayPal TopUp-převodem

Od: pntna odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, mám problém s platbou přes PayPal. Nechtěla jsem nikam zadávat číslo karty, tudíž jsem zvolila pro dobití peněz volbu TopUp-převodem, která je tam pro tyhle případy. V pondělí jsem poslala peníze z účtu a dnes dorazily na PayPal. Na webu obchodníka jsem chtěla zaplatit, ale číslo karty to chce stále. Jaký to má potom smysl? Nebo jsem udělala něco špatně? Díky

Platba PayPal TopUp-převodem

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Číslo účtu po tobě nechce obchodník, nýbrž PayPal - nevím proč, ale domnívám se, že pro jakési případné následné transakce (např. vracení prostředků z důvodu reklamace apod.) - to se však jen domnívám.

Z vlastní zkušenosti mohu říct, že se neobávám svěřit své prostředky a citlivá data PayPalu - s narůstajícím kyberzločinem řeší jak banky, tak i Pay společnosti tento problém. Zrovna včera jsem si chtěl do PayPalu přidat druhou kartu (v minulosti to byla otázka pár kliknutí a bylo to) a zápasil jsem s tím jako školák (a to školáky urážím :) ). Tím jsem nechtěl naznačit, že jsem tupý, ale že oproti minulosti je tam více ochranných mechanismů. To jen tak pro zábavu...

pntna
hodnocení

já se právě domnívala, že když mám na PayPal účtu peníze, tak už to s mojí bankou dále nijak nesouvisí...

Kdybych tam neměla nic, tak chápu, že to chce kartu, aby bylo z čeho brát. Ale ono je z čeho brát.

Je možný, že sis založila nový účet a proto chce PayPal číslo tvojí karty. Oni to použijí pro ověření účtu. Z tvojí karty si zablokují částku asi 50Kč a ve výpisu se ti objeví ověřovací kód. Ten kód použiješ jako heslo pro ověření účtu.

Jiný důvod požadavku na informace o platební kartě neznám.

Pokud už máš účet ověřený, tak pak musíš jedině napsat dotaz přímo jim, ať ti vysvětlí, na co ty údaje požadují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]