Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záloha dat před reklamaci

Od: michalbc® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den poradci.

Již podruhé reklamuji notebook se stejnou závadou.

Vadný display.

Při první reklamaci vyměnili display a noteb. nastavili do základního nastavení.Tedy všechny data z disku pryč.

Zálohu vlastních dat jsem před předáním provedl.Následovaly instalace všech aplikací, aktualizace, atd.

Nyní je však problém ten, že display zobrazuje jen barevné čáry a nelze prakticky nic přečíst.

Servis napsal obvyklou hlášku, že je nutné před předáním zalohovat data a vyrušit přístupové hesla pro WIN, popř. BIOS.

Odepsal jsem, že nejsem kouzelník a důrazně jsem je varoval, že nejsem schopen zalohovat data a že požaduji aby byly data zachována.

Odpovědí byla stejná hláška o zálohách a o nepřebírání odpovědnosti za data.

Můj dotaz zní.

Je možné zálohovat data, když nejde display?

Vytažením disku poruším plomby pro záruku...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

1x

Vytažením disku záruku neporušíš, ale to je mimo téma.

anonym0
hodnocení

1x

Dej jim ntb do opravy bez disku. Maji opravit dislej na to nepotrebujou disk.

pe*
hodnocení

0x

Zdravim. Pokud máte výstup na monitor/na dokovací stanici, připojte monitor.

Pokud to nepůjde, zkuste přenést data přes síť. Počítač jste připojený asi měl, takže přístup na internet máte. Sežeňte si program mikroFTP, který spustíte z flashdisku. V programu je po spuštění označeno tlačítko Start, takže 5x zmáčknete tabulátor, zadáte C: (nebo jiný disk) a znovu tabulátor a jeste znovu na tlačítku Start. Entrem spustíte FTP server. Potom se stačí z jiného počítače připojit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]