Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
poradíte mi prosím,jak vytvořím bootovací DVD systému? Mám stažené ISO obraz Windowsů a mám prográmek CDBurnerXP nebo Daemon Tools Pro. Nevím co zvolit, abych nevypálila DVD a nebyl tam pak jen ten jeden samotný velký soubor ISO.
Díky
Většina vypalovacích programů tohle hravě zvládne. Stačí jen zvolit možnost " vypálit obraz disku" (angl. " burn CD/DVD image") nebo něco v tom smyslu. Soubor ISO by na disku byl jen v případě, kdybyste přidala data k vypálení pomocí " přidat soubor" apod. Postup vypálení obrazu disku konkrétně pro CDBurnerXP je např. zde.
Není důvod, aby nebylo.. snad jedině kdyby došlo na nějakou chybu při vypalování nebo byl vadný samotný obraz. O tom, jestli je obraz disku bootovací nebo ne, rozhoduje jeho složení - pokud je obraz v pořádku a vypálí se správně, tak by CD/DVD vždy mělo fungovat. Pokud by to ale např. byl image, který někdo ručně upravoval a udělal při tom chybu, nemusí nabootovat nikdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.