Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vytvořím bootovací DVD z ISO obrazu

Od: lucier odpovědí: 3 změna:

Ahoj,

poradíte mi prosím,jak vytvořím bootovací DVD systému? Mám stažené ISO obraz Windowsů a mám prográmek CDBurnerXP nebo Daemon Tools Pro. Nevím co zvolit, abych nevypálila DVD a nebyl tam pak jen ten jeden samotný velký soubor ISO.

Díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

3x

Většina vypalovacích programů tohle hravě zvládne. Stačí jen zvolit možnost " vypálit obraz disku" (angl. " burn CD/DVD image") nebo něco v tom smyslu. Soubor ISO by na disku byl jen v případě, kdybyste přidala data k vypálení pomocí " přidat soubor" apod. Postup vypálení obrazu disku konkrétně pro CDBurnerXP je např. zde.

lucier
hodnocení

A bude to pak bootovací?

scv®

Není důvod, aby nebylo.. snad jedině kdyby došlo na nějakou chybu při vypalování nebo byl vadný samotný obraz. O tom, jestli je obraz disku bootovací nebo ne, rozhoduje jeho složení - pokud je obraz v pořádku a vypálí se správně, tak by CD/DVD vždy mělo fungovat. Pokud by to ale např. byl image, který někdo ručně upravoval a udělal při tom chybu, nemusí nabootovat nikdy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]