Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve svém NB mám možnost -Obnovit tovární nastavení-, ráda bych jí zvolila, ale nerada bych přišla o OS (pův. OS byl Windows 8.1, nyní upgradovaný na Windows 10), o ovladače grafické karty atd.
Je tedy tato možnost bezpečná? (Vlastní data (fotky, dokumenty atd.) mám zálohovaná na externím HDD).
Děkuji za odpovědi.
Obávám se, že přijdete o dosavadní OS, všechny nainstalované programy a budete je muset nainstalovat znova. O zálohovaná data samozřejmě nepřijdete. O "bezpečnosti" nic nevím.
Tou bezpečností jsem právě myslela, že bych přišla o OS nebo o ovladače grafické karty, zvukové karty, prostě o vše, co bylo v NB ve chvíli, kdy jsem si ho donesla domů a co bych si tak teď už neměla z čeho nainstalovat...
Ostatní SW, co jsem si do něj nainstalovala poté, by nebyl problém nainstalovat v případě potřeby znovu.
Vrátí se do stavu výroby - asi na 8.1 a budeš muset znovu upgradovat (ale za pár dní bude nová verze a tu bys musela nainstalovat stejně, takže je to víceméně jedno).
Takže OS a ovladače (prostě všechno, co tam bylo při zakoupení NB) mi tam zůstane?
To, že bych přišla o W10, mi zas tolik nevadí, spíš naopak...
Pokud nemáte NB např. z druhé ruky a není smazaný obnovovací oddíl, tak o nic nepřijdete. Tj. např. koupila jste notebook, spustila, nastavila win 8.1 a časem přešla na win10. Obnovení do továrního nastavení vrátí počáteční stav, tj. jako byste zase poprvé spustila notebook. Do účtu Microsoftu se samozřejmě přihlásíte stávajícím účtem, pokud jej používáte a načtou se i některá nastavení, pokud byla provedena automatická záloha.
Obnovu nakonec provedu přes Recovery oddíl, podle webu Hewlett Packard přes HP Recovery Manager (který mám na liště v HP Utility Center), viz. článek (Spuštění obnovení ze systému Windows): support.hp.com/...
Notebook jsem kupovala nový, ráda bych se vrátila k Win 8.1 (už vím, že poté si jej musím zazálohovat) a přes "Obnovení do továrního nastavení"se, podle jedné PC diskuze, nainstalují opět Win 10 a navíc bych musela postahovat a nainstalovat ovladače...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.