Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obnovit tovární nastavení

Od: mia* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

ve svém NB mám možnost -Obnovit tovární nastavení-, ráda bych jí zvolila, ale nerada bych přišla o OS (pův. OS byl Windows 8.1, nyní upgradovaný na Windows 10), o ovladače grafické karty atd.

Je tedy tato možnost bezpečná? (Vlastní data (fotky, dokumenty atd.) mám zálohovaná na externím HDD).

Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Obávám se, že přijdete o dosavadní OS, všechny nainstalované programy a budete je muset nainstalovat znova. O zálohovaná data samozřejmě nepřijdete. O "bezpečnosti" nic nevím.

mia*
hodnocení

Tou bezpečností jsem právě myslela, že bych přišla o OS nebo o ovladače grafické karty, zvukové karty, prostě o vše, co bylo v NB ve chvíli, kdy jsem si ho donesla domů a co bych si tak teď už neměla z čeho nainstalovat...

Ostatní SW, co jsem si do něj nainstalovala poté, by nebyl problém nainstalovat v případě potřeby znovu.

praivo*

Vrátí se do stavu výroby - asi na 8.1 a budeš muset znovu upgradovat (ale za pár dní bude nová verze a tu bys musela nainstalovat stejně, takže je to víceméně jedno).

mia*
hodnocení

Takže OS a ovladače (prostě všechno, co tam bylo při zakoupení NB) mi tam zůstane?

To, že bych přišla o W10, mi zas tolik nevadí, spíš naopak...

Ono taky navíc není jisté, jesti to do továrního nastavení půjde vrátit, tak ať tě to nepřekvapí. Ovladače se dají také postahovat, kdyby něco. Jinak před podobnými úkony jako je upgrade systému by se měla dělat bitová záloha (nejen souborová) se spouštěcím médiem.

bruno*
hodnocení

0x

No ano, budeš tam mít všechno, co jsi měla v původním továrním nastavení.

turek*
hodnocení

0x

Pokud nemáte NB např. z druhé ruky a není smazaný obnovovací oddíl, tak o nic nepřijdete. Tj. např. koupila jste notebook, spustila, nastavila win 8.1 a časem přešla na win10. Obnovení do továrního nastavení vrátí počáteční stav, tj. jako byste zase poprvé spustila notebook. Do účtu Microsoftu se samozřejmě přihlásíte stávajícím účtem, pokud jej používáte a načtou se i některá nastavení, pokud byla provedena automatická záloha.

mia*
hodnocení

Obnovu nakonec provedu přes Recovery oddíl, podle webu Hewlett Packard přes HP Recovery Manager (který mám na liště v HP Utility Center), viz. článek (Spuštění obnovení ze systému Windows): support.hp.com/...

Notebook jsem kupovala nový, ráda bych se vrátila k Win 8.1 (už vím, že poté si jej musím zazálohovat) a přes "Obnovení do továrního nastavení"se, podle jedné PC diskuze, nainstalují opět Win 10 a navíc bych musela postahovat a nainstalovat ovladače...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]