Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Nainstaloval jsem si do pc druhý ssd disk, ale nikde se neobjevil !. Jen to ukázalo, že se úspěšně nainstaloval a nikde není vidět. V biosu také není vidět. Přiznám, že tomu nijak extra nerozumím, ale tohle jsem doufal, že zvládnu. Co jsem zapomněl, nebo udělal blbě? Děkuji za případnou radu.
zkuste přiřadit písmenko disku, ono je to celkem intuitivní, ale dělám to jednou za x let. Takže přesný postup dodá třeba někdo jiný, do té doby by to mohlo pomoci
Vidíte ho pod "neznámý", nepřiřazeno - disk 0. Na tento disk klikněte pravým tlačítkem myši a dále klikněte na položku "Inicializovat".
Po této operaci se Vám disk již zobrazí i v "Tento počítač"jako nový svazek nenaformátovaný a odtud jej můžete dále naformátovat a poté s ním již normálně pracovat, nebo můžete disk rozdělit na více oddílů, dle vašich potřeb, a poté naformátovat ještě ve Správě disků. Zde s diskem manipulujete jednoduše tak, že klkáte na jeho nepřiřazené části pravým tlačítkem myši, dále na "vytvořit nový oddíl"a zadáte velikostní parametry nového oddílu. Takto můžete vytvořit až 4 oddíly na každý pevný disk.
inicikalizace disku je podrobně tu wdc-cz.custhelp.com/...
zkuste si pročíst wdc.com/... - kde jste udělal chybičku... Nejdřív bych ale zkusil restart (jako správný IT )
ještě než začnete klikat, poprosil bych přehodit kabely SATA - ať není disk nula jako master - budete pak postupovat úplně stejně, jen to bude "disk 3"
Ano pravým klikám a je tam jen toto:
A co tam mám zatrhnout nebo dát Ok.
Pravým tlačítkem ale musíš klikat do té levé části, kde je napsáno to Disk0, ne do té pravé, kde jsou po kliknutí ty šrafy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.