Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SSD disk není vidět v systému

Od: jofa* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Nainstaloval jsem si do pc druhý ssd disk, ale nikde se neobjevil !. Jen to ukázalo, že se úspěšně nainstaloval a nikde není vidět. V biosu také není vidět. Přiznám, že tomu nijak extra nerozumím, ale tohle jsem doufal, že zvládnu. Co jsem zapomněl, nebo udělal blbě? Děkuji za případnou radu.

SSD disk není vidět v systému

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

zkuste přiřadit písmenko disku, ono je to celkem intuitivní, ale dělám to jednou za x let. Takže přesný postup dodá třeba někdo jiný, do té doby by to mohlo pomoci :)

windows.microsoft.com/...

jofa*
hodnocení

No a dál jsem se nedostal.

SSD disk není vidět v systému #2

Vidíte ho pod "neznámý", nepřiřazeno - disk 0. Na tento disk klikněte pravým tlačítkem myši a dále klikněte na položku "Inicializovat".

Po této operaci se Vám disk již zobrazí i v "Tento počítač"jako nový svazek nenaformátovaný a odtud jej můžete dále naformátovat a poté s ním již normálně pracovat, nebo můžete disk rozdělit na více oddílů, dle vašich potřeb, a poté naformátovat ještě ve Správě disků. Zde s diskem manipulujete jednoduše tak, že klkáte na jeho nepřiřazené části pravým tlačítkem myši, dále na "vytvořit nový oddíl"a zadáte velikostní parametry nového oddílu. Takto můžete vytvořit až 4 oddíly na každý pevný disk.

doplněno 30.10.15 16:42:

inicikalizace disku je podrobně tu wdc-cz.custhelp.com/...

zkuste si pročíst wdc.com/... - kde jste udělal chybičku... Nejdřív bych ale zkusil restart (jako správný IT :) )

doplněno 30.10.15 16:45:

ještě než začnete klikat, poprosil bych přehodit kabely SATA - ať není disk nula jako master - budete pak postupovat úplně stejně, jen to bude "disk 3"

jofa*
hodnocení

Ano pravým klikám a je tam jen toto:

doplněno 30.10.15 16:43:

A co tam mám zatrhnout nebo dát Ok.

SSD disk není vidět v systému #3
SSD disk není vidět v systému #4
seelou*

Pravým tlačítkem ale musíš klikat do té levé části, kde je napsáno to Disk0, ne do té pravé, kde jsou po kliknutí ty šrafy :)

jofa*
hodnocení

Tak děkuji všem. Je to tam. To víte, někteří důchodci se v tom tak nevyznají. Ještě jednou dík.

SSD disk není vidět v systému #5

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]