Nejste přihlášen/a.
Můj notebook má 4GB RAM a Intel Core Duo 2,4GHz CPU, což by měly být (IMHO) dostatečné parametry pro plynulé přehrávání videa ve formátu "Video 720p.mkv". Přesto dochází v cca minutových intervalech na jednosekundové pozastavení obrazu (poté poskočí a zase jede dál (zvuk se neseká)). Pro přehrávání používám GOM Player. Chci se zeptat, zda třeba nemám nastavený malý stránkovací soubor nebo něco podobného - v této oblasti se neorientuji.
Děkuji, Ivo.
Hm, mně se taky v některých přehrávačích, například tom novém ve Windows 10, videa sekají. Ale taky byl spíš omyl je v něm spustit. Já musím doporučit dlouhodobě ověřený, velmi často aktualizovaný a možnostmi nabitý K-Lite Codec Pack i s v něm přidaným přehrávačem Media Player Classic. Ještě jsem kdysi míval i zmíněný VLC, když se nějaké video náhodou v MPC nespustilo, ale už se to roky nestalo, takže novou verzi obvykle stáhnu, ale už jsem ji nemusel instalovat. Jinak ještě poslední věc, dneska už i ty kodeky využívají možnosti hardwarové akcelerace u grafických karet, takže doporučuju zkontrolovat i aktuálnost ovladačů, protože díky tomu je někdy výrazné zlepšení hlavně u videí s vyšším rozlišením.
Mám notebook se stejnými parametry, na něm Linux a jako přehrávač většinou používám VLC. 720p videa zvládá bez problémů, 1080p .mkv jdou plynule také. Pokud používáte Win 7, zkusil bych minimalizovat počet dalších spuštěných aplikací. Jinak jedině jak už psali ostatní - kodeky, jiný přehrávač, případně se podívat do BIOSu, kolik paměti má k dispozici grafická karta - byť to asi bude mít jen malý vliv.
Pánové, děkuji za pomoc - přiznám se, že VLC jsem už kdysi asi 2x zkoušel, ale nějak jsme se neskamarádili. Zkusil jsem nainstalovat doporučovaný balík kodeků s implementovaným přehrávačem a prvním testem prošel - sekání se nekonalo. Jen si jej nyní musím přizpůsobit pro moje "pracky" (klavesové zkratky apod.) a budu sledovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.