Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, proč pořád mi padá zásuvný modul Adobe Flash player?
Verzi mám ale aktuální.
Zdravím,
používáte Mozilla Firefox? U některých videí, asi na dvou stránkách mi to dělal taky. Přeinstalujte Adobe Shockwave P/... a Adobe Flash Player. Jestli nepomůže, tak používejte jiný prohlížeč, například Google Chrome, tam byste se s problémem již neměl setkat
Souhlasím s tím, že problém může být ve Firefoxu, ale je to jeho stupidním takzvaným chráněným režimem, který mi vždycky dělal jen obří problémy a po vypnutí by to mohlo být i u tazatele v pohodě. Takže ve Firefoxu doporučuju v doplňcích, zásuvných modelech a v možnostech Shockwave Flashe zrušit zaškrtnutí u chráněného režimu Adobe Flash a restartovat prohlížeč. Na videa se mi potom pořád nejvíc osvědčil Firefox, ale například pro hraní flashových her pro ukrácení času, třeba těch na Facebooku, rozhodně doporučuju přejít taky okamžitě na Google Chrome nebo kupodivu Operu, která sdílí stejný Flash Player jako Chrome, ale na starším počítači bratra měla dokonce v tomhle případě lepší výkon. Možná proto, že narozdíl od Chrome nemá Opera tři prdele procesů v pozadí. Ale to je jen teoretický odhad.
Mělo by to pak být prý víc chráněné proti útočníkům zvenčí. Ale myslím, že oproti Javě, která je přece jen víc schopná a tím pádem i nebezpečná kvůli svojí děravosti, to nebude snad tak velké riziko. Ale zatím jediné, co mi to ve Firefoxu způsobilo, byly problémy, a to dokonce včetně modrých obrazovek. Stačilo vypnout a po problému. A pokud člověk používá Flash na video, tak si myslím, že moc nebezpečí nehrozí.
Tohle je jeden z důvodů, které mě přinutily ustoupit od FF a zvykat si na Chrome. Vyzkoušel jsem úplně všechno a pádům jsem nezabránil. Nevyřešil to ani nový SSD HDD a čistá instalace všeho a to byla poslední kapka. V Chrome mi nespadl nikdy.
Bene, obvykle bylo nutné FF restartovat. A pokud máš otevřená dvě okna, v každém několik panelů a běží ti třeba stahování, tak je to docela problém.
FF jsem takhle používal dlouhá léta a žádnou údržbu nepotřeboval. Já mám prohlížeč na prohlížení a ne na to, abych ho opečovával a hýčkal. Řadu let mi vyhovoval a chválil jsem ho, bohužel tahle éra už skončila.
Dobrý den, padne-li AFP ve Firefoxu, tak provedu znovunačtení stránky a jedu dál.
Někdy ještě vyčistím mezipaměť a hned také cookies. Příčinu nehledám - život je krátký a reload je rychlý . Zdravím!
ladinpraha - no, ale to se potom nikdo nemůže moc divit, že ten AFP spadne, když je Firefox takto využívaný a zatížený. Já si ho hýčkám a stále ho čistím. Ovšem, dříve to stačilo jednou denně a u nové verze to dělám skoro každou hodinu - což je sice otravné, ale je to několik kliknutí. Bohužel, nejsem schopen vyladit mezipaměť Firefoxu a ta nová verze se rychle zaplňuje.
doplněno 28.10.15 22:15:ladinpraha - souhlasím. Nové verze Firefoxu jsou nějak moc náročné na HW. Zkouším i Operu, ale tam jsou zase jiné problémy. Chromium jsem vzdal, ale možná ho znovu oživím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.