Nejste přihlášen/a.
Nejde mi ve WORDu uložit změněný soubor - "uložit jako". Píše mi to, že mám překontrolovat disk, zda není zaplněný atd. Na disku je místa dost a v nástrojích jsem povolil pro každého uživatele měnit soubory, ale nepomohlo to. Chtěl bych upravit nastavení pro všechny složky a soubory, aby šly bez problémů měnit a ukládat. Pomocníka WORDu se mi nepodařilo nainstalovat. Je to verze z roku 2003. Jak na to?
Dobrý den, podívejte se do Vlastností toho souboru, jestli tam není aktivní volba "Jen ke čtení". Pokud ano, tak zátržítko zrušte a potvrďte použití a OK. Zdravím!
doplněno 27.10.15 12:41:Zřejmě je ten soubor zrovna používán OS (je systémový). Já bych zkusil toto. Zkopírovat ten soubor někam jinam, tam ho přejmenovat, zkontrolovat si opět Vlastnosti a potom ho otevřít v tom programu, upravit a jen Save. Následně u souboru vrátit původní název.
Potom by zůstal originál a byla by i změněná kopie souboru. Ovšem, možná, že už selže i to přejmenování. Případně zkusit ukládání třeba na flashku.
Díky, ale to právě dělám a čtvereček pro zatržítko není čistý, ale stále modrý bez zatržítka. Nedaří se mi, aby byl čistý, i když jsem dal všem uživatelům právo měnit soubory. Stejně se ale objevuje stále hláška, že operace vyžaduje oprávnění správce a pak vybízí kliknout na příslušný dialog, že prý to půjde. Ale když dám znovu ty vlastnosti složky, tak je tam ten čtvereček pro zatržítko stále modrý.
Není to systémový soubor, je to normální datový dokument. Nechápu význam toho modrého zabarvení čtverečku pro zatržítko a jak se ho zbavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.