Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych se zeptat, zda lze tento operační systém, který jsem doted instaloval pouze na stolní PC, použít do noteboku Lenovo?
Budou se mi tam zobrazovat třeba nabití baterie a ostatní drobnosti co na stolním PC nejsou? Nebo musí mít notebook nějakou svou verzi windows.Děkuji Zbyněk
Mám na starším stolním PC Win 7 jen s 1 GB RAM a ze začátku šlapal systém i tak celkem dobře.. ale díky tomu, jak se Windowsy časem i s minimální dopomocí zaplevelují, tak už dnes moc použitelné nejsou. Možná by fungovaly, kdyby se každých 6-12 měsíců dělala čistá instalace..
.
K otázce: žádný rozdíl v systému pro stolní PC a notebooky není - systém se přizpůsobí sám. Jen je třeba, aby byl k dispozici kompatibilní a dostatečný hardware. Sedmičky jsou poměrně náročné na paměť a na počítači s méně než 2 GB RAM tedy dlouhodobě provozovat moc dobře nepůjdou. Stejně tak by mohl být problém s levnými procesory jako Intel Atom, Intel Celeron nebo AMD E1. Windows 8 a 10 by na slabších noteboocích měly jet podstatně lépe než W7.
Pokud byl originál OS na NTB Vista, pak nebudete mít problém. Pokud tam byl XP, pak je možný problém s ovladači HW - je tedy možné, že budete muset improvizovat. Stáhnete si pak ovladače pro starší OS a pustíte "v režimu kompatibility staršího OS"- jenže někdy ani to nefunguje...
Znáte třeba přesnější název NTB?
Pokud se to rozjede, proveďte defragmentaci disku, pak jej rozdělte. Lze např. support.microsoft.com/... nebo díky některým programům...
Pak zformátujete nově vytvořený oddíl disku a nainstalujete WIN7. Ovladače by neměl být problém.
@miki, to nikdo nevyvrací. Na mé W7 64 bit jsou tuším minimum 16GB HDD, ale doporučeno je 120 GB. S ramkou to rozjel a bylo ok, ale při větší zátěži se mu to seklo... Debata tu byla ale o něčem zcela jiném... Už je jisté, že tam měl W8, takže W7 problém dělat nebudou
Problém je v tom, že nemůžete W8 downgradovat na W7. Musíte si nejprve vytvořit dva disky - aby jeden systém byl W8 a druhý W7... Jenže když se tam vůbec nedostanete, už to chce odborníka (což já nejsem...) - osobně bych to řešil demontáží HDD, zálohováním ve svém stolním PC přes HDDBOX a formátováním disku. Následná instalace W7 je už jednoduchá...
NTB je lenovo intel 1.7ghz 4gb ram. Byl tam z obchodu win 8, ale nejsem s ním spokojen. Navíc to ted hodilo nějakou chybu a nejde to vůbec spustit...pořád to načítá. Proto bych chtěl nainstalovat win 7 který mám na stolním počítači a jsem s ním spokojen. Jinak poté bych rád ty osmičky nějak smazal, ale jen ten Os aby zbytek zůstal zachován, čož jsem také ještě nedělal.
Jsem z toho notase nějaký zmatený nejdřív mi nechtěl načítat cd, než jsem pracně zjistil jak to nastavit v biosu aby to bootovalo. Pak mi to odmítlo instalaci, protože je tam na disku jiný systém souborů(gpt) a formátovat nemůžu protože na ploše mám soubory o které nechci přijít
. Momentálně když notebook zapnu je tam tato modrá obrazovka a neustále se to restartuje. (někdy tam naskočí i to co je na druhém obrázku) Nevíte prosím jak ho zase oživit, nebo jestli se lze nějakým způsobem dostat aspon k těm souborům na ploše?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.