Nejste přihlášen/a.
Nevíte jestli existuje nějaký program volně stáhnutelný z netu pro využití z darma (neplacený, bez omezení, ne trial, ne firmware) pomocí kterého by se dala nakreslit jednoduchá mapka? Chtěl bych tam umístit například symboly tanků, dělostřelectva, pušek, příkopy, bunkry apod. Něco takového:
Další věc kterou by to mělo umět je nakreslit cestu, železniční traď a symbol nádraží nebo vlakové stanice. Symbol vesnice nebo města, nějaké baráky (čerchované čtverce). Jo a špiky které znázorňují kudy postupovaly vojska.
Abych mohl zakreslit něco takového:
Případně aby tam šly kresli i pohoří, kopce:
Aby z toho vyšla jednoduchá, ale snadno srozumitelná mapka i pro laika
Kdysi jsem hledal tutorialy na tvorbu map a také jsem koukal na cartographersguild.com, ale to je pouze fórum, kde vám případně na objednávku udělají nějaké mapy. Jediný software, který je tím fórem nějak spojený, je Dundjinni, který je vhodný jen na tvorbu map pro Dungeony apod. Všimněte si, že u těch krásných map co mají i na hlavní stránce, je většinou uvedeno " Created in: Photoshop" ...
.
O žádném jednoduchém programu zdarma nevím. Osobně bych tohle dělal ve Photoshopu / Gimpu. Ano, je to práce na dlouho (zvlášť, pokud se s tím programem teprve učíte). Ale když si předem vytvoříte pár značek (nebo je zkopírujete z jiných map..), tak je pak můžete do vašich map vkládat jak na běžícím pásu a dál máte téměř neomezené možnosti.. podmínkou je editor, který umí pracovat s vrstvami. Jako základ pro vytvoření realistické mapy by se možná dal možná použít tento program. Pro autentické mapy z té doby lze využít různé archivy.
.
Snad vás nakonec trochu potěším, jeden SW jsem během psaní odpovědi přece jen našel: MILSketch ( obr.1, obr.2, download)
Dík. Vypadá to luxusně. Ten první mi ale hlásí chybu když zkouším vytvořit tu mapu. Snad se to nějak vyřeší. Ten druhý soft je bohužel placený
Hm, píšou že je zdarma ale nikde nemůžu najít link odkad to stáhnout
No já ale nemám žádné obrázky, spíš jsem myslel abych tam ten obrázek jen vložil. Něco na principu rastrových vrstev. Vektory by asi na mě byli moc složitý.
Možná zkusím toto:
No jo, ale kde teda mám vzít ty obrázky? Já myslel něco už hotovýho, abych mohl vybrat obrázek co tam chci vložit. Spíš takhle dělané na míru. Něco podobného jako programy ve kterých se kreslí třeba elektroschémata apod. vkládáš tam nějaké značky a pak to nějak propojíš. Ale asi takového nic není. Nemyslím přímo kreslení, to můžu rovnou použít mspaint. Spíš mám na myslí program, který by už obsahoval ty symboly a obrázky, ale kde je vzít, když bych to chtěl dělat v GIMPU. Jako určitě se mi nechce měsíce shánět nějaké obrázky z netu a dlouhodobě vybírat a hledat a editovat obrázky, spíš jsem myslel jestli není už něco takového hotového. Třeba jak máš Google Earth tak tam máš už sadu symbolů, které můžeš přímo použít a vložit to do mapy. Můžeš tam přidávat i tvary. Čili něco v tomto smyslu. Něco co je už hotové a nemusím to dělat pracně ručně. Něco co by byla zábava na pár hodin a ne práce na týdny a měsíce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.