Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplňuje se disk C. je to virus?

Od: rotorod® odpovědí: 9 změna:

dobrý den

volal mi táta, že mu za poslední týden se mu plní sám od sebe disk C. V pondělí že tam měl cca 12GB a včera blikala ikonka na něho málo místa a že tam má cca 300MB. To tam nic neukládá, nestahuje,...je to virus? co s tím jedině reinstall?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, na přeinstalaci je času dost - spíše by to chtělo pořádně prozkoumat soubory na disku C např. programem Total Commander a najít, jaká byla změna (a také zobrazit i skryté soubory). Já to odhaduji na bobtnající OS (např. soubory Obnovení systému) nebo nějaké nové aktualizace či rezervování místa na disku (pokud má OS 64-bit). Také může použít CCleaner a vyčistit PC (např. Temp a Koš) a antivir. Zdravím!

P.S. Možná bobtnají i soubory pagefile.sys a hiberfile.sys na disku C.

doplněno 25.10.15 08:11:

OS 64-bit si rezervuje předem místo na disku (možná k tomu došlo po nějaké aktualizaci nebo instalaci programu). Total Commander je přehledný manažer souborů, tak tam vidíte velikost a datum u souborů - poznáte, co a kdy se zvětšilo (je hodně velké). A u Obnovení systému se podívejte, kolik to zabírá místa (a budete se divit).

doplněno 25.10.15 08:40:

No, jak jsem Vám již psal + hledat a najít.

doplněno 25.10.15 09:06:

Já jsem nemyslel, že by se stahovala nějaká velká aktualizace, ale po aktualizaci se mohlo něco změnit. A už jenom poznámka - kdo má "koule", tak může Obnovení systému i zakázat.

Tím se ušetří hodně místa na disku. Ovšem, potom nefunguje Obnovení systému a člověk si musí umět poradit sám.

hodnocení

tim ccleanerem to projedu, OS 64-bit má (win7). ale co přesně udělat pomoc total cmd to sem moc nepochopil? děkuji

doplněno 25.10.15 08:33:

ale žeby s asi 12GB během tydne si vzala aktualizace? předtím to jelo asi rok dva v pohodě a najednou týden...

zkusím ten CC a snad mi vymaže to co má a přidá místa, jak ne tak nevím

scv®

Aktualizace nejspíš ne, ale to Obnovení systému klidně. Lze tam nastavit, jak často má systém dělat tzv. body obnovení systému. Pokud se to po nějaké aktualizaci / ruční změně nastavilo na každodenní vytváření, tak těch 12 GB za týden ještě není tolik. Body obnovení je možné ručně promazat nebo jejich vytváření i zakázat.

hodnocení

a prosím kde přesně najdu a promažu ty body obnovení? normalně přimo v tom je nějaké nastavení? nemám 7 proto se ptám... a tam i uvidím kolik mi to zabira?

neo*

Zdravím ,,Ben" vám to vlastně už popsal,tak to zkusím já Na obrazcích je postup vše začína klepnutím pravým na disk ,,C".Postup je číselně označen po něm se ukáží dialogová okna o souhlasu akce. Mělo by být vše zatrženo tak jak mám já.

Zaplňuje se disk C. je to virus?
Zaplňuje se disk C. je to virus? #2

hodnocení

od díky

on za celý provoz (4roky) ani jednou nepouzil bod obnoveni, takze ho klidně mohu vypnout... ja vím nikdy neřikej nikdy, ale ... asi to fakt vypnu po smazani

neo*

to bych nechal jen občas provedl čištění ...nikdy nevíte kdy se hodí

hodnocení

děkuji, byly to aktualizace, vraceno 14GB

To je známá věc - nejhorší virus se jmenuje Windows.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]