Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Nyní mám svůj operační systém windows Xp Home edition (2002). Chystám se pořídit nový operační systém. Můžu mít nový Microsoft windows 7 Professional? (tento je předchůdcem M W. Vista) když mám XP?. Nebo tento rozdíl není v koupi důležitý? Omlouvám se za takovou hloupou otázku,ale počítačům dnesc moc nehovím, presto potřebuji nový operační systém.
děkuji za odpovědi.
Záleží na hardwaru. Na jednom PC z roku 2003 (stále funguje!) jsem také přešel z WXP na W7 a za moc to nestojí - hardware nestíhá, vyladěné ovladače na grafiku jsou ty tam a 1 GB RAM je málo, protože práce Windowsu 7 s pamětí je někdy tragická. Pokud ale máte méně obstarožní stroj, W7 je dobrá volba. Alespoň já bych do Vist, W8 nebo W10 rozhodně nešel. Na pracovním PC hodlám držet sedmičky tak dlouho, jak to jen půjde. A na osobním notebooku mám radši Linux.
.
P.S.: u operačních systémů od mrkvosoftu funguje takový zajímavý vzorec - "dobrý / šmejd" - a něco na tom vážně bude .>>>
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.