Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook Lenovo IdeaPad g50 - zkušenosti

Od: kgggdkp odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Chci si koupit tento notebook proton.cz/... je to lenovo ideapad g50 a chtěl bych vědět veškeré vaše zkušenosti a jaké si na tom zahraji hry .

Děkuji uzumymw

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

2x

Zkušenosti s ním nemám, ale koukal jsem na něj (nebo na velmi podobnou konfiguraci), když jsem sháněl NTB pro známého v důchodovém věku. Několikrát mi proklouzl mezi prsty a já nakonec koupil levný HP.. Ale k věci: procesor není žádný skvost. Na surfování, více spuštěných programů, přehrávání HD videa atd. by stačil, na hry to ale není. Grafická karta jen integrovaná, tipoval bych nějakou odrůdu Intelu 4500 - ta stačí opravdu tak na ta videa a pár starších her.. možná by to při oželení detailů a efektů utáhlo i Half-Life 2, ale víc bych si od toho nesliboval. Podívej se na tenhle odkaz, v sekci " Game Benchmarks" je seznam her a naměřené FPS při různém rozlišení.. nemusí to být přesné (záleží i na ostatních komponentech, systému a ovladačích), nicméně alespoň pro představu, co ta integrovaná grafika (ne)utáhne..

kgggdkp
hodnocení

Díky ,

Ale ještě se chci zeptat zda nevíte co to je sdílená grafika kterou tento notebook má

scv®

To znamená, že ta integrovaná grafika nemá vlastní paměť (nebo jen velmi malou, třeba 32 MB) a bere si ji z operační paměti. Takže pokud má notebook např. 4 GB RAM, může se pro systém tvářit jako dostupná paměť jen 3,7 GB, protože zbytek si "rezervuje" grafická karta. Maximální hodnota, kterou si může grafická karta rezervovat, bývá někdy nastavitelná v BIOSu. Pokud se v popisu uvádí "grafická karta - sdílená paměť 384 MB", tak si grafika může ukousnout maximálně toto množství, ale mohlo by to jít nastavit i na méně.

kgggdkp

Ještě se zeptám na toto alza.cz/...

scv®

Když vynecháš náročnější hry (např. Crysis), tak hry cca do roku 2011 by to mohlo zvládnout. Některé na nižší rozlišení, ale snad jo. Pořád je to ovšem jedna z levnějších (entry level) karet a z osmistovkové řady GeForce ta nejslabší. Metro: Last Night, Crysis 3, Assassins Creed Unity, Far Cry 4 nebo GTA V zřejmě nepůjdou ani na nejnižší rozlišení a detaily. Ta stránka, na kterou jsem odkazoval minule, má i vyhledávání - odkaz - do první šedivé kolonky si zadej název karty, pak si v seznamu vpravo označ (CTRL+klik) hry, které tě zajímají a klikni na tlačítko Restrict. Když nezadáš nic pro specifikaci GPU, zobrazí se výsledky pro všechny karty, které jsou tam v databázi.

Jestli chceš notebook především na hry, měl bys v e-shopech koukat spíše do kategorie herní notebooky. Počítej ale s tím, že stroje se slušnější grafikou budou někde kolem 20 tisíc, jak psal pee. Výjimkou nejsou ani noťasy za 40 a více..

pee*
hodnocení

0x

Ahoj, Lenova jsou kvalitní noťase. Notebooky v cenové kategorii od 8 tisíc a míň do 20 tisíc jsou spíše na práci, i když u těch za 18-20 K si něco málo zahraješ.. Taky záleží co chceš hrát Minecraft nebo GTA V? :) Na tom lenovu g50 si zahraješ tak www.agar.io

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]