Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Mám obrázek ve formátu JPG a potřebuji ho zmenšit na velikost 300x600 jenže mi to nejde a už nevím co s tím...programy povolí 300x523 a já nevím proč..moc tomu nerozumím...Nicméně potřebuji prostě 300x600 protože obrázek s textem chci umístit na seznam jako reklamní banner. Ještě zda nevíte o nějakém programu který by si dokázal pohrát s obrázkem a šel do něj vložit třeba text a po uložení by zůstal ve formátu JPG...žádný flash apod.
Děkuji moc za rady.
Dobrý den, ono Vám to nejde, protože máte v grafickém editoru při změně velikosti nastaveno zachování poměru stran - zrušte to a už to půjde. Ovšem, obrázek bude trochu deformovaný. Jinak, já používám GIMP. Zdravím!
doplněno 21.10.15 19:41:Nemáte zač. Jinak, v GIMPu můžete udělat banner i animovaný (jako GIF).
Při změně velikosti zadejte výšku, šířka "naskočí" automaticky (bude větší než 300)
a potom ořízněte přebývající levý a pravý okraj tak, aby výsledná šířka byla 300.
Jiným postupem si obrázek zdeformujete.
Doporučuji výsledný obrázek uložit s jiným názvem, původní ponechat jako zálohu.
K úpravě můžete použít libovolný grafický editor, zvládne to i Malování ve Windows.
programy povolí 300x523
Pravdepodobne aby zustal zachovaly pomer stran (aby se ti to v jednom smeru neroztahlo).
šel do něj vložit třeba text
Kazdy graficky program (Paint/Malovani z Windows nebo treba GIMP) umi vlozit text a vysledny obrazek ulozit jako JPG.
potřebuji prostě 300x600
Vytvor si novy obrazek o teto velikosti (v podstate jen bile/cerne pozadi), pak oznac svuj cely obrazek 300x523, dej Zkopirovat, presun se na novy obr. 300x600 a dej Vlozit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.