Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšení obrázku a banner

Od: met odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Mám obrázek ve formátu JPG a potřebuji ho zmenšit na velikost 300x600 jenže mi to nejde a už nevím co s tím...programy povolí 300x523 a já nevím proč..moc tomu nerozumím...Nicméně potřebuji prostě 300x600 protože obrázek s textem chci umístit na seznam jako reklamní banner. Ještě zda nevíte o nějakém programu který by si dokázal pohrát s obrázkem a šel do něj vložit třeba text a po uložení by zůstal ve formátu JPG...žádný flash apod.

Děkuji moc za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, ono Vám to nejde, protože máte v grafickém editoru při změně velikosti nastaveno zachování poměru stran - zrušte to a už to půjde. Ovšem, obrázek bude trochu deformovaný. Jinak, já používám GIMP. Zdravím!

doplněno 21.10.15 19:41:

Nemáte zač. Jinak, v GIMPu můžete udělat banner i animovaný (jako GIF).

met
hodnocení

Dobře, děkuji. Také vyzkouším :)

iz*
hodnocení

1x

Při změně velikosti zadejte výšku, šířka "naskočí" automaticky (bude větší než 300)

a potom ořízněte přebývající levý a pravý okraj tak, aby výsledná šířka byla 300.

Jiným postupem si obrázek zdeformujete.

Doporučuji výsledný obrázek uložit s jiným názvem, původní ponechat jako zálohu.

K úpravě můžete použít libovolný grafický editor, zvládne to i Malování ve Windows.

ctenar*
hodnocení

0x

programy povolí 300x523

Pravdepodobne aby zustal zachovaly pomer stran (aby se ti to v jednom smeru neroztahlo).

doplněno 21.10.15 19:36:

šel do něj vložit třeba text

Kazdy graficky program (Paint/Malovani z Windows nebo treba GIMP) umi vlozit text a vysledny obrazek ulozit jako JPG.

doplněno 21.10.15 19:40:

potřebuji prostě 300x600

Vytvor si novy obrazek o teto velikosti (v podstate jen bile/cerne pozadi), pak oznac svuj cely obrazek 300x523, dej Zkopirovat, presun se na novy obr. 300x600 a dej Vlozit.

isteron
hodnocení

0x

. a 300x600

b 300 x 523 obidva sú jpg

Zmenšení obrázku a banner
Zmenšení obrázku a banner #2
Zmenšení obrázku a banner #3
met
hodnocení

Hezké, děkuji.

Ale jak jste toho docílil?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]