Nejste přihlášen/a.
Nedaří se mi zkopírovat soubory v excelu z HD v počítači do mobilu Samsung s operačním systémem android. Pro komunikaci používám MyPhoneExplorer, tam jsem to nenašel. Samsung mi doporučil Samsung Kies, který jsem nainstaloval, ale ten mi pro přenos soubory v excelu nezobrazí. Asi dělám nějakou hloupou chybu, nemůžu na to přijít. Děkuji za radu. Honza
Děkuji za radu. Shodou okolností a nahodilosti jsem na tento postup přišel.
Teď mám opačný problém: jak soubor vymazat?
Honza
Pokud soubor otevíráte přes nějaký souborový manager (správce souborů), tak stačí najít cestu, kde je soubor uložený - většinou je to /sdcard/Downloads (nebo /sdcard/Stažené) a stačí na něj (jak já říkám) ťápnout = dlouze podržet prst na souboru a poté z menu vybrat Smazat/Vymazat.
Děkuji ještě jednou.
Jako souborový manager používám MyPhoneExplorer, což funguje skvěle na kontakty, fotky atd, ale ne na soubory. Na "Kartě memory stick" v adresáři Download vidím soubory v aplikacích (i v excelu). Smažu soubor, dám synchronizovat a nic! Soubor je v mobilu dál. A opačně: dám sychronizaci z počítače do Downloadu, soubor xls se tam objeví, ale v mobilu není.
Asi dělám někou blbou chybu. Děkuji za trpělivost.
Honza
Pokud vám jde o to smazat soubor pouze v telefonu, tak bych doporučoval nějaký souborový manager spustit na telefonu - např.: play.google.com/... a smazat jej přes tohodle managera.
Pokud Vám jde o to, smazat soubor jak z PC, tak z mobilu (aby se změny nepřesouvaly na PC nebo mobil při změně), tak je potřeba smazat soubor jak v PC, tak v telefonu. Dle toho, co říkáte, tak se Vám neustále synchronizují složky v telefonu a PC mezi sebou - takže pokud ten soubor zůstane v jedné z těchto složek, tak se automaticky "nalije"do té druhé.
Případně by pak mohl pomoct nějaký známý přes vzdálenou asistenci (pomocí TeamViewer QuickSupport).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.