Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na kompatibilní kazetu?

Od: aloisb® odpovědí: 3 změna:

Zakoupil jsem do tiskárny CANON Pixma iP 4600 kompatibilní kazetu TBC-PGI520B. Z návodu na vložení kazety do tiskárny nejsem moudrý. Jednak tam píší, že se mají odstranit všechny lepící pásky žluté barvy a oranžový plastový kryt, jednak upozorňují, že při razantním odstranění lepící pásky může dojít k poškození a nefukčnosti kazety. Pak tam píší, že žlutá lepící páska je tam pro tiskárny Lexmark a Epson. Já jsem tuto žlutou pásku s volným koncem, kde je šipka a pokyn "Pull" odstranil a kazetu dal do tiskárny. Pak tam ještě píší, že by se měla tisková hlava znovu kalibrovat. To se mi ale nepodařilo, protože na kartě "údržba" žádná kalibrace není. Tiskárna ale normálně tiskne, jen se bojím, aby z ní nevytekl inkoust, když jsem odstranil tu žlutou lepící pásku. Napíše mi někdo, jak to má správně fungovat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

george2012
hodnocení

2x

Odstranit spodní uzávěr odtoku inkoustu otočením. Kazetu nedržet (nemačkat) v prostředku, ale za roh. Jinak ukápne atrament. Kazetu založit a ponechat si trhací pásku směrem nahoru tak, aby šla odtrhnout i s horním dílkem. pod vrchním dílkem by se měla objevit dírka nebo začátek vzduchového labyrintu. Slouží z nasávání vzduchu do kazety při ůbytku inkoustu při tisku.

Stačí to?

Ta páska se musí trhat jako první a pak se teprv otevírá uzávěr kazety. Je to proto, že paska uvolní odvzdušňovací otvor a inkoust se nasákne do absorbentu. Když se to udělá obráceně, tak inkoust začne s kazety vytékat.

Kalibrace se dělá jen při prvním použití tiskárny, nebo při výměně tiskové hlavy. U Canonů se to nejmenuje kalibrace, ale "zarovnání trysek".

hodnocení

Díky oběma za dobré odpovědi. Asi jsem opravdu napřed odtrhl tu žlutou pásku a pak odebral ten oranžový plastový uzávěr, protože mi žádný inkoust nevytekl. A vzpomínám si, že pod tou žlutou páskou nějaký labyrint byl*palec*Nyní už vím, jak na to !

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]