Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, nevíte prosím, jestli mají v nějaké knihovně na počítačích grafický program CorelDraw? Děkuji
A nevíte prosím, jestli nejde nějak online jako offici přes google chrom? Děkuji
Corel má zkušební verze 1 měsíc - to by Vám mohlo stačit..?
Pokud nebudete vědět, jakou bitovou verzi máte (jako já) tak klik na Tento počítač--> vlastnosti, systém - typ systému.. tam by to mělo být napsáno...
Omlouvám se bene, nevšimla jsem si Vaší odpovědi
Eliso, škola stidentům nemůže nařizovat, jaký operační systém
ani jaký software mají pro práce do školy pořizovat.
Pokud škola chce, abyste používali konkrétní program, musí vám jej zajistit.
Případně musí žákům umožnit práci udělat na školním počítači.
Dobrý den, můžete si nainstalovat legálně tento program do PC a 30 dní zkoušet jeho plnou verzi - viz odkaz. Zdravím!
doplněno 16.10.15 08:24:ria - to je OK. Neznáme zadání úkolu, tak je to třeba myšleno tak, že si má student najít tu zkušební verzi programu a použít ji (nebo je to jen doporučení a lze použít i jiný program).
Třeba nám to tazatelka ještě vysvětlí.
doplněno 16.10.15 22:34:ctenar - doporučovat zde veřejně hledání klíče k ošálení trial verze není zrovna dobrá rada, resp. je to proti pravidlům poradny.
doplněno 17.10.15 09:06:ivzez - myslím, že ta opakovaná instalace trial verze na stejném OS nebude funkční ani po vyčištění registru a předchozí správné odinstalaci minulé verze. To se povedlo dříve, ale dnes už to mají výrobci SW propracovanější a záznam o instalaci zůstává někde v registru OS. Ono by to také popíralo smysl trial verze k vyzkoušení. Ovšem, pamatuji si časově omezený SW, který když přestal pracovat, tak stačilo posunout datum v PC zpět a opět se rozběhl .
Máme přístup ke školnímu počítači hodinnu denně, ale já se tam kvůli rozvrhu mohu dostat jen jeden den v týdnu a za hodinu to nestihnu.
Je toto prosím grafika-design.heureka.cz/... plná verze? Proč je to tam levné? Někde to stojí i přes 12 000,-Kč.
Zkušební verze jsem už měla a vypršela mi. Je možné, že mi teď to, co jsem udělala nejde otevřít? Otevře se to, ale v souboru je jen prázdný list.
Děkuji
Půjde prosím X7 otevřít v X3? Děkuji
To bude spíš nějaká verze typu "spravování složek", úprava fotek atd.. je to podezřelé, tomu bych nevěřila.
Málokdy je novější verze kompatibilní se staršími, musela by jste vyexportovat - přeuložit pro danou verzi při ukládání dokumentu v nastavení, aby to fungovalo... Zkuste ten Inkscape..:/
Máš-li zadán úkol, k jehož řešení potřebuješ komerční SW, musí ti škola umožnit udělat úkol ve škole,
nebo pro studenty vyjednat/zařídit studentské licence SW.
Hodina denně, kterou navíc nemůžeš kvůli rozvrhu využít, není řešením problému.
Obrať se na třídní učitelku nebo na vedení školy.
_____
Nebo vyzkoušej program Inkskape. Je dobrý a možná zjistíš, že mu dáš přednost i do budoucna.
Ještě mne napadá zkusit CCleanerem odstranit z registru všechny záznamy o Corelu,
restartovat PC a potom Corel zkusit nainstalovat znovu...
_______
K ceně:
To je cena za akademickou licenci. Pokud škola zakoupí příslušný počet licencí,
budou si žáci moci program zakoupit za "akademickou" cenu.
Ale musí to začít řešit škola (neptala ses, jestli už třeba akademický SW není k dispozici?)...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.