Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natrzeny kabel klavesnice

Od: nomohakon® odpovědí: 9 změna:

Vyndaval jsem klavesnici z notbooku kvuli vymene ramky a natrhnul jsem ten placaty kablik. Kdyby to bylo s medi tak jsem v pohode ale je to takovy stribro-sedivy zmetek se kterym si nevim rady. Vite nekdo jak to spojit?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiser22*
hodnocení

0x

jedině koupit nový, meď je na něm napařená a nijak se letovat nedá

hodnocení

Hm. Dalo by se to opravit treba vodivym lakem? Da se ten lak vyrobit z grafitu a treba kalafuny nebo nejakeho jineho pojiva? Je toner do laserovky vodivy?

možná by to při troše opatrnosti šlo spájet, použít na to Woodův kov nebo něco s nízkým bodem tavení, ale ještě jsem to nezkoušel.

Pájet nelze ani woodovým kovem, lze zkusit vodivý lak, ale žádný vyrobený, ale koupený a je to dost piplačka, pár úspěšných pokusů mám, ale taky dost neúspěšných. Velký problém bývá v tom, že ta napařená vrstva (většinou uhlík s vrstvičkou stříbra je oboustraně kryt folií, jednou nosnou a druhou ochrannou. Tu ochrannou je potřeba opatrně sloupnout a odstranit zbytky lepidla, pak propojit lakem, často se stává, že při odstraňování té fólie se odlupuje místy i ta vrstva napařená.

fiser22*

Ale notak... proč vymýšlet samodomo když se dá koupit přímo lak se stříbrem? ale v úspěch bych moc nevěřil...

15.10.15 19:31
hodnocení

Prachy.

nomohakon:

uhlíkové vodivé laky jsou levnější a pak je ještě jedna možnost, prodává se tenká měděná samolepka. Nastříhat jí na uzké proužky a přelepit to. Není tak drahá, ale přestože by lepidlo mělo být vodivé, tak mě to moc nepřesvědčilo, ale vzhledem k tomu, že na klávesnici mohou mít vodivé dráhy i dost velký odpor a na funkci to nemá vliv tak by to zkusil.

ctenar*
hodnocení

0x

Co je to za blbej notebook, ze se musi vyndat klavesnice, aby se dala vymenit RAM?

mkat*
hodnocení

0x

No, jednu Ram má asi ukrytú dnu pod klávesnicou .A druhú má volne prístupnú po odobratí krytu zo spodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]