Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upgrade RAM notebook

Od: pest® odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

mám notebook czc.cz/... zatím mi na veškěrou práci stačí, takže ho nehodlám měnit dokud nebude nutné. Nyní mi novější verze solidworksu začala občas hlásit nízkou pamět, ale stále bez potíží běhá. Ted k věci je možné zvýšit 4GB ram na 8GB? někde jsem se dočetl, že v notebooku je použito 2x2GB. Jde mi o to, jestli základní deska umí pracovat s více ram a zda něčemu vůbec pomůžu. Představa je taková podívat se jakými paměti je notebook osazen a se stejnými parametry koupit větší a osadit zpět. Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Jestli jsem hledal správně, tak navýšit RAM u tohoto NB již nepůjde..neumí více než 4GB.

caafko*
hodnocení

0x

Jak píše martincakl - maximální možná kapacita RAM je 2x2GB, takže upgrade není možný.

Nevím sice, jaký má smysl odpovídat po týdnu naprosto shodnou odpovědí, která už je zde uvedena.

Nicméně když už tady tak společně plácáme, tak ze svých zkušeností jsem se setkal několikrát s tím, že bylo možno do notebooku dosadit i více paměti, než udával výrobce. Vždy to bylo spojeno s experimentováním, protože nikdo vám to oficiálně nepotvrdí. Někdy se například podařilo u maxima 2+2 GB zprovoznit moduly 2+4 GB, u jiného notebooku třeba i 4+4 GB. Někdy to fungovalo rovnou, jindy to bylo spojeno s upgradem BIOSu. Jde i o to, zda uvedené omezení je dáno samotným chipsetem nebo se jedná o technologické omezení konkrétního modelu notebooku. Pokud to nezvládá chipset, tak je to konečná.

Takže ve vašem případě bych zkusil nejprve zapátrat ve specializovaných fórech, zda to náhodou někdo úspěšně nezkoušel a v opačném případě bude potřeba notebook vyměnit. Pokud máte paměťové moduly k dispozici, je to samozřejmě nejjednodušší rovnou zkusit prakticky.

caafko*

Tak to pardooon, omlouvám se, že jsem přispěl, přístě budu mlčet.:/

Ano, přesně tak, je rozdíl, co udává výrobce a jak to poté ve skutečnosti je. Co se ale týká té věty ohledně chipsetu - pokud to nezdládá chipset... Stalo se mi v ntb Acer Aspire One (nebo něco podobného, malý 10" s Atomem) - na ark.intel.com je psáno, že daný chipset co je na desce i s CPU nezvládne více, než 2GB RAM - hodil jsem tam 4GB a jelo to v pohodě.

Ano, kdyby měl tazatel doma nebo od známého možnost zapůjčit RAMky, tak je mohl bez problémů vyzkoušet a viděl by. Ale kupovat nové RAM moduly a nevědět, zda budou fungovat?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]