Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, mám stolní PC s procesorem Intel Core i5 4460 (bez taktování) a používám klasický boxovaný chladič, který je dodáván s ostatníma procesorama. Když se podívám na RPM tak mi CPU FAN jede na 1600 - 1750 RPM, když nemám nic spuštěnýho a chtěl bych sehnat nějaký lepší chladič, který by tolik nehučel, protože ten hluk mi docela vadí. Teplovodivou pastu nemám.
Mohl by mi někdo doporučit nějaký tichý chladič, který by takhle nehučel? Ovšem jen při nějaké zátěži a ne že by to takhle bude hučet, když nemám nic spuštěného. LGA 1150
alza.cz/... Třeba takový nějaký? Nebo podobný?
Děkuji za odpovědi.
Ještě bych chtěl dodat. Pokud máme chladič, který má heatpipe trubičky tak nač je dobré dávat ho do základní desky ventilátorem směrem dolu, když má být napravo? Napravo se dává přece od toho, aby nasával studený vzduch zepředu nebo ne?
A už vůbec nechápu na co lidi dávají ventilátory na bočnici.. úplná zbytečnost a k ničemu to nepomůže, to vím.
Ahoj, já mám na mé i3-4160 tento chladič czc.cz/... je tichý a dobře chladí.. v pokoji mám 22 stupňů a procesor má +-31 .. při zátěži kolem 50, ale tohle léto šel někdy až na 60 při hodně náročné hře.. jenže to jsem měl v pokoji tak 30 stupňů Já ho mohu doporučit. A pastu vem třeba tuhle czc.cz/... .. hlavně prosímtě pozor! Někteří si myslí že čím víc pasty tím líp, ale ne.. stačí malá kapka a hodně rozetříř po procesor..
Ahoj, díky za odpověď, jenže ty máš i3 a ta nepotřebuje takové chlazení jako i5, takže bych do toho raději nešel.
V tom není rozdíl.. Tenhle chladič je fakt kvalitní a na i5 se používá.. pořád lepší než ten box Ono prakticky je všechno lepší než box
Myslíš že potřebuejš chladič za 2 tisíce aby ti uchladil i5? Proto teď používáš box kterej na aukru koupíš za 3 stovky a teploty máš normální..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.