Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlazení PC procesoru

Od: kwond odpovědí: 6 změna:

Zdravím všechny, mám stolní PC s procesorem Intel Core i5 4460 (bez taktování) a používám klasický boxovaný chladič, který je dodáván s ostatníma procesorama. Když se podívám na RPM tak mi CPU FAN jede na 1600 - 1750 RPM, když nemám nic spuštěnýho a chtěl bych sehnat nějaký lepší chladič, který by tolik nehučel, protože ten hluk mi docela vadí. Teplovodivou pastu nemám.

Mohl by mi někdo doporučit nějaký tichý chladič, který by takhle nehučel? Ovšem jen při nějaké zátěži a ne že by to takhle bude hučet, když nemám nic spuštěného. LGA 1150

alza.cz/... Třeba takový nějaký? Nebo podobný?

Děkuji za odpovědi.

doplněno 20.10.15 19:48:

Ještě bych chtěl dodat. Pokud máme chladič, který má heatpipe trubičky tak nač je dobré dávat ho do základní desky ventilátorem směrem dolu, když má být napravo? Napravo se dává přece od toho, aby nasával studený vzduch zepředu nebo ne?

A už vůbec nechápu na co lidi dávají ventilátory na bočnici.. úplná zbytečnost a k ničemu to nepomůže, to vím.

Chlazení PC procesoru

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tento czc.cz/... podívejte se na recenze, za tu cenu lepší neseženete. Mám ho na cpu co topí víc a ani v zátěži ventilátor neslyším, teploty při hraní mám 45-50C.
pee*

Ahoj, já mám na mé i3-4160 tento chladič czc.cz/... je tichý a dobře chladí.. v pokoji mám 22 stupňů a procesor má +-31 .. při zátěži kolem 50, ale tohle léto šel někdy až na 60 při hodně náročné hře.. jenže to jsem měl v pokoji tak 30 stupňů :-D Já ho mohu doporučit. A pastu vem třeba tuhle czc.cz/... .. hlavně prosímtě pozor! Někteří si myslí že čím víc pasty tím líp, ale ne.. stačí malá kapka a hodně rozetříř po procesor..

kwond
hodnocení

Ahoj, díky za odpověď, jenže ty máš i3 a ta nepotřebuje takové chlazení jako i5, takže bych do toho raději nešel.

pee*

V tom není rozdíl.. Tenhle chladič je fakt kvalitní a na i5 se používá.. pořád lepší než ten box :) Ono prakticky je všechno lepší než box

doplněno 14.10.15 15:05:

Myslíš že potřebuejš chladič za 2 tisíce aby ti uchladil i5? :-D Proto teď používáš box kterej na aukru koupíš za 3 stovky a teploty máš normální..

hodnocení

0x

Doporučoval bych nejprve posoudit větrání skříně. Ve špatně větrané skříni to sebelepší chladič nemusí zvládnout..

pc*

A mimo ventilaci (větrák vpředu a vzadu - výměna vzduchu), bych se koukl na BIOS. Máte nastavenou regulaci otáček přes PWM nebo jedete na 100%?

Jinak Silentium Fera nebo Spartan.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]