Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nenačte se windows

Od: veama® odpovědí: 10 změna:

Hezký den..když zapnu PC tak se ukaže logo windows XP a načítá se..A stále jen se načítá a nenačte..když chci PC vypnout nejde vypnout..musím PC vytahnout ze zásuvky..může mě prosím někdo poradit co stím? děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste hned po zapnutí PC zmáčknout klávesu F8 a tam si vybrat spuštění v nouzovém režimu. Pokud se to podaří, tak zase vypnou OS WIN-XP a zkusit normální zapnutí. Pokud problém trvá, tak opět do nouzového režimu a tam třeba zkusit Obnovení systému ke staršímu bodu obnovení. Zdravím!

P.S. Možná zkusit v nouzovém režimu i kontrolu antivirem.

doplněno 12.10.15 10:16:

Tak to vypadá na nějaký větší problém. Zkontrolujte si přívodní kabel ze zásuvky do zdroje v PC - při vypnutém PC ho vytáhněte a znovu pořádně zastrčte. Potom třeba ještě zkusit dostat se do BIOSu po zapnutí PC klávesou F2 nebo DEL (to by musela být funkční ta klávesnice) a tam si nastavit BIOS výchozí. No, a potom už jen podívat se do "bedny" a tam zkontrolovat kabeláž (rozpojit a zase spojit) nebo vyčistit prach (i ve zdroji). To vše při vypnutém PC.

doplněno 12.10.15 10:26:

Odhaduji to na nějaký problém s napájením (zdroj nebo špatný kontakt v kabelech).

A zřejmě nejdou kvůli tomu ani porty USB. Takže, odpojit vnější kabely a znovu připojit nebo potom do té "bedny" (tam možná i vyndat a znovu zasunout moduly RAM).

hodnocení

Nejde mě to a ani mě nesvítí myš,tak asi nejde ani klavesnice a myš.. :(

remisak*

Na klávesnici kontroly svítí? V pravém rohu nahoře. Když zadáte klávesu Caps Lock a Numer Lock?

hodnocení

ne nesvítí na klavesnici nic..

hodnocení

Prach vyčistěn,kabely dany znovu..nakonec jsem přidala ještě starou klavesnici a myš..ta fungovala,tak jsem dala F8.. v nozovém režimu mě začala jít i ta nová klavesnice a myš..Ale nejde mě udělat obnova systemu..vše odklikám,ale jak má začít obnovovat,tak se nic neděje..a taky mě nejde se dostat na internet..mám avast a nejde ani ten zpustit..takže dál už nevím co stím :(

ben®

Dobrý den, podívejte se do Správce zařízení, jestli je záznam o hardware bez otazníků a vykřičníků a případně tam problémový hardware povolte, resp. zkuste aktualizovat ovladač.

Zkuste si nějak stáhnout program CCleaner, nainstalovat ho do PC (třeba z flashky) a pak v tomto programu vyčistěte registr OS (+ jsou tam další možnosti pro údržbu OS). Zdravím!

pc*

Ten CCleaner to vyvyčistí dočista, dočista.

Radit nezkušenému, člověku tenhle program je supr. To může rovnou začít znovu instalovat systém.

Vypadá to na HW konflikt, proto to hrabe, dejte to někomu kdo tomu rozumí.

hodnocení

vyzkouším ještě ty kabely a vyčistím..pak dám vědět..

cernousek*
hodnocení

2x

Zdravím

S největší pravděpodobností máte hardwarový problém což může být téměř cokoliv.

Je dobré mít v počítači zapnutý vnitřní reproduktor který hlásí případné problémy pomocí tzv. BEEP kodů

každopádně zkontrolujte zapojení všech kabelů.Zkontrolujte taky paměti jestli jsou správně zasunuté do slotu.Potom po startu počítače tlačítko DEL(nebo adekvátní vašemu motherboardu a typu BIOS) -tím se dostanete do nastavení BIOSu.

V něm si zkontrolujte jestli se Vám vůbec zobrazuje hardisk s naistalovaným systémem pokud tomu tak je

dejte restart.Chyba s nenačteným systémem se bude zřejmě opakovat.Pak to znamená že v systému máte poškozený soubor system.ini přes který se načítají Windows.Možnost opravit sytém je přes instalační disk.Posledním řešením je přeinstalovat(eventuelně i na novější OS).

mkat*
hodnocení

0x

Asi ste to uý skúšali ,ale ak nie tak odpojte všetko z počítača.Internet,tlačiareň atd.Nechajte len klavesnicu a myš.(100% fungujúce)Pozrite sa či neméte v mechanike cd-čko.A potom skúste zapnúť.Mne podobne blblo PC-.čko.Chyba bola v pripojení na internet.Po vytiahnutí kabla všetko išlo v poriadku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]