Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pravidelně si zálohuji data z účetnictví na flashku, tedy u mě disk F a nikdy nebyl problém, až nyní.
Jde o to, že klasicky připojím flashku k PC, PC mi klasicky nabíne, co chci s flashkou udělat, takže do PC připojena je.
Ale když chci dělat samotnou zálohu, tak mi PC hlásí, že flash disk není k dispozici, přitom připojen je, a zálohu tedy nelze provést, poradí mi někdo, v čem je nyní problém? Děkuji moc.
Dobrý den, zdá se, že flashka je poškozená. Vy ji vidíte v Tento počítač, zřejmě vidíte i soubory na flashce, ale nejde na ní zapisovat. Zkuste nějaký soubor na flashce třeba přejmenovat - patrně to nepůjde. Jsou u souborů na flashce správné názvy a velikosti?
Není písmo u názvů v podobě "čínských znaků"? Jde flashka v jiném PC? Zdravím!
doplněno 12.10.15 08:58:Tak, po Vašem doplnění se zdá, že flashkou to není a je v pořádku. Možná je tam už málo místa nebo se tam pokoušíte dostat soubor větší než 4 GB a flashka je naformátovaná na FAT 32. Ten volný prostor na flashce si ověřte a také velikost souborů, které tam kopírujete.
doplněno 12.10.15 09:34:FAT 32 je tzv. filesystem, na který je flashka zformátována. Velikost flashky 16 GB odpovídá té velikosti, kterou udáváte, protože jde o přepočet a nikdy to není zobrazeno v PC jako 16 GB.
Zdá se, že na flashce nejsou žádné soubory nebo pouze velmi malé - což jsou i soubory té zálohy (tedy, jsou malé). Ten problém bude někde jinde. Můžete si cvičně zkusit na tu flashku zkopírovat nějaký jiný libovolný soubor a tím zjistíte, zda máte přístupová práva a jestli jde to kopírování. Pokud se to podaří, tak to bude asi o té radě níže, resp. o nastavení v tom účetním programu pro ukládání. Ten program, ovšem, neznám, tak to snad zvládnete.
doplněno 12.10.15 10:20:Nemáte zač. Flashka je v pořádku, tak zkuste tu druhou radu.
Dobrý den, ano, flashka lze normálně zobrazit v Tento počítač a jdou zobrazit i soubory. Přejmenovat soubor ale lze, není s tím problém, stejně tak lze na flashku přidat i fotku a posléze i odstranit (nyní odzkoušeno).
Zkusil jsem ještě jinou flashku, kde mám jen fotky, nikoli předchozí zálohy z účta a stejný problém, zálohu z účta tam nelze provést z důvodu výše uvedeného. Jinak s flashkou jako takovou problém není, nemyslím si, že by měla být poškozená. Před měsícem se zálohou nebyl problém.
Nejedná se spíš o nějaký problém v účtu, nebo někde jinde, nevím co s tím.
Soubory tu mám s názvy {DATA}.OJZ, {DATA}.OJT, (data).OJB - nyní přejmenováno, "čínské znaky" tu nevidím.
doplněno 12.10.15 09:24:Tak nevím, co znamená FAT 32, nicméně ani s místem na flasdisku by neměl být problém, soubory, které mám nyní na flashce, mají velikost 2, 4, a 41 kB, flashka by měla mít kapacitu 16 GB, jen nerozumím tomu, proč se mi po zobrazení FlashDisku v tento počítač zobrazuje informace 14,9 GB volných z 14,9 GB, nicméně s kapacitou by tedy problém být neměl, nicméně, problém byl stejný i u druhé flashky, kde je volná velikost 1,83 GB, z 1,86 GB.
Takže asi se nyní zaměřím na tu radu rádce pod Vámi, a zjistím, zda není problém v nějakém označení.
doplněno 12.10.15 09:25:Záloha, kterou chci nyní na flashku dostat, bude předpokládám, obdobné velikosti jako ty minulé, tedy v řádu kB.
doplněno 12.10.15 10:18:Jak už jsem napsal a nyní znovu ověřil, s jinými soubory problém není. Na flashku v podobě překopíruji fotku, soubor z Wordu nebo i samostatnou složku (např. s fotkami). Bez problému. Tak se nyní asi zkusím zaměřit na ten program, zda jsem náhodou něco omylem nepřenastavil a jak to tam je. Děkuji Vám ještě jednou za obsáhlé vysvětlení.
Dobrý den,
jen mně napadá v učenictví máte nastavenou pevnou cestu kam se data zálohují. Pak by bylo potřeba zkontrolovat jestli je stále platná , mohlo dojít k přiřazení jiného písmena Vaší flashce a pak se to učetnictví s tím neví rady a zkouší zálohovat na F , které tam není.
Nebo si zálohovat data někde na disk a to pak následně zkopírovat klasicky na flash disk,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.