Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna velikosti fotky

Od: ritabelgique* odpovědí: 5 změna:

Jak změním velikost - rozměr fotky nahrané z foťáku do PC? Dííííky.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ronyx*
hodnocení

0x

Zdravím,
možností je poměrně mnoho - od specializovaných programů až po pluginy některých prohlížečů obrázků.
Já používám program IrfanView, který umožňuje zmenšení fotek (jak co do datové velikosti - "upravit pro web", tak do množství pixelů - "operace s obrázky".
Specializované (od on line verzí až po instalovací programy) si můžete vybrat z odkazů, které získáte, když do Googlu zadáte dotaz "foto resize".

sanyo*

Řekl bych, že to je jednoduché - již přímo v PC. Pokud to je možné - otevřete si vyměnitelný disk ( foto kartu) , pak příslušnou fotku, kterou označte pravým tlačítkem a zvolte : otevřít v programu Microsoft office Picture manager a pak - upravit obrázky... Zkoušejte kolem dokola, a myslím, že budete za chvíli doma...

doplněno 11.10.15 20:18:

Však také píši - pokud je to možné... A za druhé, převážná většina lidí, kteří mají PC a mají tam, naistalované programy od známých a pod. , tak ani neví, že tento program tam automaticky převážně mají... A když tam ten program náhodou nemají, tak poslechnou vaši radu a hravě si velikost fotky změní...:)

ronyx*

Máte pravdu, je to velice jednoduché, ale předpokladem je mít v pc nainstalované Microsoft Office ;), pokud je tazatelka nemá (jako třeba já je taky nemám), tohle fungovat nebude, protože nebude mít ani program MS Office Picture manager.

hodnocení

0x

Já používám JPEG Resampler.

ria*
hodnocení

0x

Nejjednoduší - pravym tlačítkem klikněte na fotku v roletce vyberete otevřít v programu, a Malování - v liště je změna velikosti, pokud máte windows, jak to funguje třeba u jablka nevím..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]