Nejste přihlášen/a.
Chtěl jsem se zeptat jak vytvořit bootovací CD s dosem, kde ho najdu? Co se týče diskety to mám, ale já to chci na CD.
Pokud vám stačí to, co je na té disketě, tak vypálit CD jako bootovací s emulací diskety - ono si to o tu disketu řekne (např. Nero). Problém je, že se z takto nabootovaného DOSu nedostanete na to CD - takže to na tu disketu chce nejdříve přidat ovladač CD mechaniky a program mscdex.exe. A samozřejmě nakonfigurovat je v config.sys a autoexec.bat.
Další možností je vzít instalační CD Windows 98, udělat si obraz CD (.ISO soubor) nějakým programem pro práci s ISO (WinISO, MagicISO a pod.), v tomtéž programu smazat původní obsah CD v ISO souboru a nahradit jej svým. Pak ISO vypálit jako obraz disku na CD.
Pokud nevadí, že to je FreeDOS (který je - jak patrno z názvu - zdarma a kompatibilní s běžným MS-DOSem, akorát ještě rozšířen), který má CD verzi nativně, tak se podívej sem: freedos.org/...
Ten se prý musí instalovat. Ono aby se nehandrkoval s win2k. Umí vůbec spouštět .exe;.com atd. co umí windows?
Ono to Cd může fungovat i jako Live (je to tam dokonce u toho v downloadech i napsáno). Měl by to jinak být systém kompatibilní s MS-DOS (dokonce, stejně jako protějšek od MS, umožňuje sloužit jako prostředí pro běh starších verzí Windows - 1.0 až Me). Nevím jestli je to kompatibilita úplně plná, ale mně tam šlo vše, co jsem zkoušel (systém jsem nějakou dobu používal na notebooku).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.