Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
už nějakou dobu mám doma nezaheslovanou wifi síť, a protože bydlím u docela frekventované ulice, tak nechci aby se mi tam připojovali cizí lidi.
Podle toho, co jsem si nastudoval na internetu bych měl svoji IP adresu vložit do pole pro adresu a potvrdit. Jneže se nic nezobrazí. Napíše se mi chybová hláška "Tato webová stránka nelze zobrazit". Čekal jsem, že to bude chtít nějaké přihlašovací údaje nebo něco, ale píše to jen tu chybu.
Co mám přesně udělat? D
Děkuji
Myslím si, že ano. Otevřu si příkazový řádek - zadám "ipconfig" - a je to položka "IPv4 Adress" nebo to dělám špatně? Nejsem, žádý profík, tak se možná pletu.
Default gateway nejde. Poskytovatel mám RPS Computer a router od Belkinu. Nemůže to být v tom, že nejsem k routeru připojen přes kabel?
Pokdu ano, to to zkusím až ráno, jelikož v pokoji už spí syn. V tomto případě vám sdělím další výsledek ráno.
Způsobů je víc, například: Windows> Ovládací panely> Síťová připojení> pravým tlačítkem kliknout na Bezdrátové připojení k síti> Vlastnosti> ze záložek Obecné - Bezdrátové sítě - Upřesnit, kliknout na prostřední Bezdrátové sítě. V okénku Upředňostnované sítě si vyberte tu vaši, klikněte na Vlastnosti a objeví se okénko Přidružení a v tom máte i políčko Ověření v síti (například WPA-PSK), způsob Šifrování dat (například AES) a pro zadání Síťového klíče a potvrzení síťového klíče ještě jednou pro kontrolu. Síťový klíč je třeba si někam hodně dobře uložit, napsat aby se dal příště v případě potřeby zase použít pro přihlášení k vaší síti
Udělal jsem vše co jste mi poradili, ale stále se zobrazuje jen tak chybová hláška. Měl jsem i notebook připojen k routeru. Ještě se zeptám- poradil by mi někdo přes TeamViewer?
Do příkazového řádku napište: tracert www.seznam.cz. Ve výpisu trasy vám na 1. místě vypíše ip adresu vašeho routeru, kterou zadáte do adresního řádku vyhledávače. Je-li router zaheslován, budete požádán o přihlašovací jméno a heslo.
Jako parametr příkazu tracert lze zvolit libovolnou platnou URL nebo IP adresu. V daném případě nás zajímá pouze první vypsaná adresa, t.j. adresa wifi routeru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.