Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zaheslovat WIFI?

Od: hanesz* odpovědí: 19 změna:

Zdravím,

už nějakou dobu mám doma nezaheslovanou wifi síť, a protože bydlím u docela frekventované ulice, tak nechci aby se mi tam připojovali cizí lidi.

Podle toho, co jsem si nastudoval na internetu bych měl svoji IP adresu vložit do pole pro adresu a potvrdit. Jneže se nic nezobrazí. Napíše se mi chybová hláška "Tato webová stránka nelze zobrazit". Čekal jsem, že to bude chtít nějaké přihlašovací údaje nebo něco, ale píše to jen tu chybu.

Co mám přesně udělat? D

Děkuji

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
ADSL/VDSL modemy dodané firmou O2 mají standardně IP-adresu 10.0.0.138, jméno je admin, heslo je taky admin.
Ostatní zařízení mají z výroby velmi často IP-adresy 192.168.0.1, 192.168.1.1, 192.168.1.254 nebo 192.168.2.1, jména pro vstup do administrace jsou nejčastěji admin, hesla pak admin, 1234 nebo je přístup bez hesla. Něco zkus, třeba se trefíš.

glow*
hodnocení

0x
A jsi si jistý, že zadáváš správnou IP?
doplněno 09.10.15 20:33: Měla by tam být adresa "default gateway", zkusil bych zadat tu.
hanesz*
hodnocení

Myslím si, že ano. Otevřu si příkazový řádek - zadám "ipconfig" - a je to položka "IPv4 Adress" nebo to dělám špatně? Nejsem, žádý profík, tak se možná pletu.

tajemnak*

Né vaší IP adresu, ale vnitrni IP adresu routeru. Zrejme nejaka ip zacinajici na 192. Nebo 10.

Ja mam napriklad 10.0.0.138, zkuste to a dejte vedet! :)

hanesz*
hodnocení

Jsou tam 2 ale nejde ani jedna. Pokaždé to napíše tu chybovou hlášku..

Jak zaheslovat WIFI?

hanesz*
hodnocení

Nemohl by mi prosím někdo pomoci přes Team Viewer nebo jinou podobnou aplikaci?

tajemnak*
Default gateway ti nejde? Co mas za poskytovatele?
Jen pro zajimavost, ta IPv4 je adresa tveho pc v TVE siti (neco jako localhost), takze by ses vlastne pripojoval sam na sebe, coz je blbost.
Default gateway je neco jako "vystup" z tvesite. Co mas za typ modemu?
hanesz*
hodnocení

Default gateway nejde. Poskytovatel mám RPS Computer a router od Belkinu. Nemůže to být v tom, že nejsem k routeru připojen přes kabel?

Pokdu ano, to to zkusím až ráno, jelikož v pokoji už spí syn. V tomto případě vám sdělím další výsledek ráno.

praivo*

Podívej se pořádně na ten router, adresa by na něm měla být někde napsaná - a jestli ne, tak bude v návodu.

hodnocení

0x

Ja som svoju IP adresu zistil tak ,že som pomocou antivírusu avast dal skontrolovať siete a tam mi pri routeri ukázalo aj jeho IP adresu,ktorú som potom zadal do prehliadača a spravil nastavenia.

host*
hodnocení

0x

Způsobů je víc, například: Windows> Ovládací panely> Síťová připojení> pravým tlačítkem kliknout na Bezdrátové připojení k síti> Vlastnosti> ze záložek Obecné - Bezdrátové sítě - Upřesnit, kliknout na prostřední Bezdrátové sítě. V okénku Upředňostnované sítě si vyberte tu vaši, klikněte na Vlastnosti a objeví se okénko Přidružení a v tom máte i políčko Ověření v síti (například WPA-PSK), způsob Šifrování dat (například AES) a pro zadání Síťového klíče a potvrzení síťového klíče ještě jednou pro kontrolu. Síťový klíč je třeba si někam hodně dobře uložit, napsat aby se dal příště v případě potřeby zase použít pro přihlášení k vaší síti

frkotou*
hodnocení

0x

A když dáš tento počítač ---> síť a tam by měl být v seznamu router, ten otevřeš a otevře se ti prohlížeč s nastavením routeru.

hanesz*
hodnocení

Udělal jsem vše co jste mi poradili, ale stále se zobrazuje jen tak chybová hláška. Měl jsem i notebook připojen k routeru. Ještě se zeptám- poradil by mi někdo přes TeamViewer?

vernon
Takže ještě jednou a p o m a l u.
Na routru je na štítku jeho IP adresa např. 192.168.8.1 Tuto adresu napiš do adresního řádku prohlížeče a musí to fungovat.
hanesz*
hodnocení

Na router jsem se díval několikrát a IP tam napsaná není.

nikdo*
hodnocení

0x

Napište sem přesně typ routeru.

hodnocení

0x

Do příkazového řádku napište: tracert www.seznam.cz. Ve výpisu trasy vám na 1. místě vypíše ip adresu vašeho routeru, kterou zadáte do adresního řádku vyhledávače. Je-li router zaheslován, budete požádán o přihlašovací jméno a heslo.

doplněno 11.10.15 23:08:

Jako parametr příkazu tracert lze zvolit libovolnou platnou URL nebo IP adresu. V daném případě nás zajímá pouze první vypsaná adresa, t.j. adresa wifi routeru.

doporučuji spíše www.poradte.cz, protože seznam.cz má i IPv6 adresu a primárně ukazuje tu. Když jsem zkusil poradte.cz, tak to vypsalo normálně IPv4 adresy.

wifi
hodnocení

0x

Pokud je router spojen UTP kabelem s PC z konektoru LAN nikoliv WAN tak především vypni Firewall a Antivir pokud je nainstalován. Pokud to nepůjde v Exploreru tak to zkus v Opeře.

Neznám žádný router s IP adresou 192.168.20. xxx nejspíš byl prekonfigurován

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak zaheslovat wifi

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]