Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zmenšit audio soubor

Od: blk88 odpovědí: 11 změna:

dobrý den, prosím mám dotaz, lze zmenšit audio-četba z 1,20gb na 600mb? děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

0x

Jake mas ted parametry? mp3? 32kbps? 22kHz? Mono?

blk88
hodnocení

dobrý den,kde jsem to našel tak je napsané-stopáž:62mp3 stop, 16hod 40min.,bitrate 128kb/s , velikost857mb

Můžeš teoreticky snížit bitrate na 64 ale to je tak kvalita pro poslech na mobilu, ve sluchátkách poznáš že už tomu do krásy něco chybí.
ctenar*

857MB? Puvodne jsi psal 1200MB.

Muzes to prekodovat do jineho kodeku nez mp3 (treba mp4 nebo Opus nebo GSM nebo AMR ... jsou jich spousty).

Jestli chces mp3, tak ty hodnoty z meho 1.prispevku jsou asi tak naproste minimum pro ciste mluveny projev.

Najdi si nejaky klikatelny mp3 prevadec (konvertor, LAME).

Nejdrive ale stejne budes stahnout ten puvodni velky soubor k sobe na disk.

blk88
hodnocení

dobrý den, děkuji za pomoc. zkoušel jsem to i upravit přes format factory. ale budu to řešit, že si koupím mp3 asi 4gb. stará mp3 má jen 973mb. audio soubor jsem stáhl-má 1,17 gb, do toho starého by to nevešlo. a tak mě napadlo zkusit zmenšit audio, a zeptat se . děkuji přeji hezký den!

ctenar*

Uloz si ten soubor na microSD kartu, strc ji do mobilu a poslouchej to z mobilu. Kazdy mobil umi prehrat mp3 a microSD karty jsou levne.

Mozna tvuj mobil podporuje i MicroSDXC (coz jsou MicroSD s vetsi kapacitou) - ceny karet.

varimzvody
hodnocení

0x

Jde všechno, otázka je jakou chceš kvalitu. Vzhledem k absenci informace o délce nahrávky a omezení na cílové formáty nelze přesně poradit. Taky by nebylo od věci sdělit zdrojový formát, protožete pokud je to třeba PCM , pak je prostoru na zmenšení spousta. Nicméně takhle od boku bych řekl že to problém nebude. Můžeš zkusit moderní kodeky (ale těžko radit, pokud není známo cílové zařízení a jeho podpora kodek), AAC, opus, ogg, Daala

ctenar*

Skutecne varis z vody :-D

Ogg je kontejner (jako treba AVI nebo MKV) a Daala je videokodek.;)

hm*

OGG sice je kontejner, ale zároveň se tak označuje zvukový formát VORBIS (resp. soubory mají tuto koncovku). Takže "zvuk ve formátu ogg" se dá napsat a běžně se to používá.

blk88
hodnocení

dobrý den, zkusil jsem zmenšit audio soubor, bylo to v mp3 sotva slyšet. dal jsem v formatu factory nejnižší datový tok, a nedalo se to vůbec poslouchat. volím novou mp3 s větší kapacitou gb. bude kvalita poslechu-děkuji za odpovědi.

hm*

Tak to blbě převádíš. Vyšší komprese zvuku rozhodně neznamená nižší hlasitost. Takže jestli zvuk zeslábl, ztišil ho tebou špatně nastavený kompresor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]