Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, zkuste jako první možnost vyndat z vypnutého NTB baterku a po chvilce ji tam opět správně vložit - někdy to může pomoci s rozběhnutím NTB. Zdravím!
doplněno 25.09.15 08:36:Tak, ještě zkuste tu baterii vyndat a NTB spustit bez ní - pouze na zdroj do zásuvky.
doplněno 25.09.15 08:50:No, já jsem takto při probuzení PC přišel kdysi o HDD. Jenom začal cinkat a bylo po něm.
Je slyšet HDD? Nejde se dostat hned po zapnutí např. do BIOSu (asi klávesou F2) nebo do nouzového režimu OS (asi klávesou F8)?
doplněno 25.09.15 09:08:Pokud by to byla taková závada, tak si doma zřejmě neporadíte. Možná ještě někdo poradí nějakou lepší radu, ale asi Vás ten servis nemine. Data zachráníte tak, že buď požádáte ten servis - tedy, výslovně jim řeknete, aby data zůstala zachována, resp zálohována nebo HDD z NTB vyndáte a připojíte ho k PC. To lze buď přímo "do bedny" nebo přes rámeček. Rámeček něco stojí a k tomu připojení do bedny to bude vyžadovat možná redukci. Ale, raději to nechte na tom servisu (nebo požádejte někoho zkušenějšího, aby se pokusil o to připojení HDD).
demontáž HDD z notebooku snad zvládnete - je to jen šroubek na spodní části plastu - HDD vytáhnete. Pak si zakoupíte box pro HDD pro připojení USB. Kvalitní je třeba alza.cz/...
Dá se koupit i aukro.cz/... a jim podobné - pokud máte SATA konektor na HDD, pak tento je naprosto dostačující (z mého starého HDD jsem si udělal přehrávač na pohádky pro děti...) - funguje to pak jako flashdisk.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.