Nejste přihlášen/a.
Existuje možnost dostat se do flashdisku když je zřejmě poškozený a jsou na něm poměrně důležitá data?
Zdravím,
na flashku, která se tvářila, že není, mi pomohl program GetDataBack. Data jsem úspěšně vytahal a obnovil na jiném disku. Jen potřeba vybrat správnou verzi programu - buď system FAT32 nebo pro NTFS. Ale zatím co jsme koukal na flashky, tak všechny jsou v FAT32. Takže použít tuto verzi a pomocí ní data vytáhnout. Před použitím programu doporučuji si na netu najít návod k použití a práci s programem (v češtině jem ho nenašel, já sem si ho pomocí překladače z angličtiny tenkrát stánku po stránce překládal), protože ono se sice nic zakazit nedá, ale když musíte data dolovat několkrát, protože jste v postupu někde uděal chybu, naštve to a je to ztráta času.
Ale ta kvalifikovaná odpověď byla: Smůla. Pokud je fleška tak poškozená, že ji PC nenačítá, tak vám budou k ničemu i programy na obnovu souborů. Ty obnovují jen z disku, který je v pořádku.
doplněno 23.09.15 22:54:Softverově s tím nic neuděláte, pokud se ten krám nenadetekuje. Leda zjistit, jestli není fleška mechanicky poškozená. Šroubovákem ji rozštípnout, vevnitř nic není jenom destička s obvody a diodou, ze které vedou čtyři dráty do konektoru. na ty dráty napájet jiný konektor. Specializovaná firma vám z tono MOŽNÁ NĚCO dostane, ale budou za to chtít raketu. Jestli se jim to povede... Záleží na tom, nakolik si ta data ceníte.
Je stará známá věc, že flash paměti nejsou nikdy vhodné na jakoukoliv zálohu důležitého dokumentu, jelikož jsou nespolehlivé. Rada je vyzkoušet alespoň některé programy například ze slunecnice.cz pro obnovu dat nebo vadné flashky a tu následně vyhodit, pořídit si novou a naučit se zalohovavat na jiné uložiště.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.