Nejste přihlášen/a.
aby byla co nejlevnější, tisk třeba fotek a obrázků dětem z netu kvalitou dostačující. raději laserovou než pak platit náhradní drahé náplně do inkoustové. Prosím dáte tip? moc tomu nerozumím a můj chlap taky ne
" co nejlevnější, aby byla kvalitní, laserová"- ... nebudete spokojena!
Kupte si inkoust!
používám 5 let, doplňuji jednoduše inkoust z 3dcl lahviček jednou za čtvrt roku
Fotky jsou hezké, servis zvládne opice...
doplněno 21.09.15 13:38:Ta četnost tisků by byla ok, ale kombinované tiskárny se scanerem už jsou s kazetami s čipem - takže je refil složitější...
šel bych tedy do inkoustu v náhradních kazetách nebo ještě lépe s možností plnění - multifunkcni-zarizeni.heu/...
Laserové a barevné - multifunkcni-zarizeni.heu/... - výrazně dražší pořizovací částky a náplňě jsou také dražší. Pro takovou frekvenci tisku - neekonomické.
já bych i šla do inkoustové, ale manžel si myslí, protože ji měl,, ale zas neměl laserovou tehdy, že má drahé náplně (nevím jak stojí do laserové) a vysychají. Plánuji tisknout jen tak asi 10 krát za měsíc jeden papír nebo pár obrázků. ne ji aktivně využívat. A chci dobrou poř. cenu a levný provoz
a ještě jedna věc, často potřebuju něco ofotit, takže scaner nebo kopírku by to mělo mít
Já bych také doporučoval inkoustovou. Inkoustové jsou většinou levnější než laserové. Pokud jde o cenu inkoustových náplní tak ty jsou sice drahé, ale pouze když se kupuje originální, takové jaké doporučuje výrobce tiskárny. Já mám inkoustovou a nemůžu si na ní ztěžovat. Inkoustové náplně kupují ty nejlevnější jaké najdu na internetu a i když to nejsou originální a jsou některé i opakovaně plněné tak tisknou stejně dobře jako ty originální. Cenově to vychází o polovinu nebo i více levněji oproto originálním. Dá se koupit i samostatné inkousty na plnění což vyjde ještě levnějí, ale s tím nemám zkušenosti. I když netisknu příliš často (někdy pouze 1x za měsíc nebo ani to ne) a se zasycháním inkoustu nemám problém. Skener který funguje zároveň s tiskárnou i jako kopírka bývá běžně u většiny inkoustových tiskáren, ale u laserových to už tak běřné není. Na to co si myslí tvůj manžel bych příliš nebral ohled. Mluví se, že myslet si něco znamená nic nevědět a většinou je to pravda.
na fotky určitě inkoust, ale je potřeba tisknout pravidelně. Já jsem tisknul každé 3 měsíce nárazově a moc dobrý to nebylo, zasychá inkoust. Pak jsem si koupil skoro nejlevnější barevnou OLED (laser) a jsem v pohodě. Pro mě ideál na kancelářský tisk. Krásnou fotku neudělá, fotky jsou použitelné, ale ne na ukazování/výstavu.
Inkoust není drahý pokud nekoupíte originál a pokud máte dělené náplně (každou barvu zvlášť), tak je to vcelku levný tisk.
Levnější na první pohled jsou inkoustové, ale pouze tehdy, když tisknete často, nejléde denně. Když tisknete jednou za 14 dní, tak ty náplně zaschnou, a musí se poměrně dlouho čistit, a přitom se spotřebovává také inkoust. Pro občasné jednorázové tisknutí fotek apod. je rozhodně výhodnější laserová tiskárna.
Koupila starou Epson-Inkoust za 150Kč (bazar),kde funguje jen perfekt skener k PC.Když potřebují něco naskenovat do PC.Jinak barevná fota -obrázky s PC davám na USB Flash disk a tady kousek ve městě mi to z USB Flasch disku za levno barevně vytisknou haldy, cena podle toho jaký papír (Obyčejný nebo tvrdý.měla jsem před léty také inkoustovou,ale málo jsem tiskla,barvy zasychaly pořad něco nešlo jak mělo barvy drahé)Dokoupila jsem jen Laser tiskárnu černobílou:Xerox Phaser 3010V Rozlišení tisku: až 1200×2400 dpi.---106R02180 tisková kazeta se standardní kapacitou 1000 stran cena před rokem asi 1589 Kč na ni tisknu úřední dokumenty a vše co nemusí být barevné.Jinak když chcete tisknot barevně doma tak volba jasná Inkoustová(ale tisknot sem tam aby barvy nevyschly).
osobně mám na takové použití (teď již vlastně ne pro děti-netiskou,vypadli už z domova) EPSONa Stylus SX110,tenkrát stála asi 1200kč.Trojkombinace.tiskárna,kopírka scaner,4ks kartidgí-černá,červená,modrá a žlutá- originál? tuším kolem 300kč/ks já kupuji na aukru - 5ks (2xčerná ostatní po jedné ) za cca130kč nebo 10ks za asi 200kč včetně poštovného.Je to ověřený propdejce-1x se stalo že jednu kartigd tiskárna nenačetla -bezplatně zaslal druhou!
Mám tutéž, jen se jmenuje 210, a inkoust beru z aukra od ověřeného prodejce. 18 ml stojí okolo dvacky, takže i s poštovným mám 2 sady za 200. Tyto inkousty mi ještě nezaschly, to tisknu třeba jen jednu stránku za měsíc. Manipulace jednoduchá a čistá. Mám ji nejmíň 4 roky, možná víc. U canonu mi po pár letech odešla hlava a oprava by byla dražší, než nová tiskárna, jinak byla taky bez problémů. Epson jsem nečistil, canon jo, tam mi náplň jednou vyschla, ale tehdy jsem netiskl třeba 3 měsíce. Takže inkoustu bych se nebál. U fotek občas vytisknu jednu, dvě na fotopapír, ale malá fotka z flashky mi vyjde ve fotolabu na pár korun, takže chodím tam.
Osobně používám tuto: alza.cz/... bezproblémově a originální náplně jsou levnější s větším obsahem za cca.160,-Kč
Canonu bych se obloukem vyhnul, vydrží 3 měsíce přes záruku, stačí se kouknout jak je dlouhá diskuze u chyby B200 , : zive.cz/...
Musíte se rozhodnout, jestli chcete laser, který by byl pro vás vhodný , ale těch pár fotek byste musela nosit do fotolabu, což upřimně vyjde levněji a je kvalitnější nebo inkoust.
V případě inkoustové tiskárny bych šel do epsonu nebo do plnících: czc.cz/...
Ta protřední má WiFi. pokud chcete podrobnosti stačí rozkliknout.
P.S. Náplně můžete kupovat na Aukru, včetně laseru za babku.
Přestože inkoustové tiskárny Canon jsou plné kurvítek a většinou vydrží jen těsně přes záruku, tak mají bezkonkurenčně nejkvalitnější tisk, až mi klekne, tak zase koupím Canon, už bude asi sedmý v pořadí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.