Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám router a rád bych nastavil co nejbezpečněji wifi. Nejbezpečnějším zabezpečením je asi WPA2-PSK.
Na routeru mám ale pouze možnost WPA2-Personal s AES šifrováním. Je to to stejné? Případně je zde ještě možnost WPA2-Enterprise. Nebo je tato možnost bezpečnější?
Jak nastavit WPA2-PSK?
Děkuji
WPA2 s vypnutým WPS + heslo o minimálně 8 znacích, ideálně i 12 a více, obsahující malá i velká písmena, číslice, nějaký speciální znak. Hlavně ať heslo není "slovníkové". I když ho útočník zachytí v zašifrované podobě, tak pokud není ve wordlistu nebo nemá tušení, jaké by vaše heslo mohlo být (sociální inženýrství, krádež hesla jinde pokud používáte stejné / podobné), tak je prakticky bez šance. Chtěl jsem si vyzkoušet cracknutí hesla o 8 znacích složeného jen z velkých písmen, ale celkem mě to přešlo, když jsem se při rychlosti kolem 1350 kps dopočítal k době trvání skoro 5 let.. samozřejmě za předpokladu, že by to zkoušení dojelo až do konce, tedy k "ZZZZZZZZ".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.