Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení bezpečnosti wifi

Od: navstevnik odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

mám router a rád bych nastavil co nejbezpečněji wifi. Nejbezpečnějším zabezpečením je asi WPA2-PSK.

Na routeru mám ale pouze možnost WPA2-Personal s AES šifrováním. Je to to stejné? Případně je zde ještě možnost WPA2-Enterprise. Nebo je tato možnost bezpečnější?

Jak nastavit WPA2-PSK?

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano. WPA2-Personal je WPA2-PSK (PreShared Key) - heslo sifrovane algoritmem AES - pro domaci pouziti (proto personal)

WPA2-Enterprise je overovani oproti Radius serveru - spise pro podnikove site ( Enterprise)

scv®
hodnocení

1x

WPA2 s vypnutým WPS + heslo o minimálně 8 znacích, ideálně i 12 a více, obsahující malá i velká písmena, číslice, nějaký speciální znak. Hlavně ať heslo není "slovníkové". I když ho útočník zachytí v zašifrované podobě, tak pokud není ve wordlistu nebo nemá tušení, jaké by vaše heslo mohlo být (sociální inženýrství, krádež hesla jinde pokud používáte stejné / podobné), tak je prakticky bez šance. Chtěl jsem si vyzkoušet cracknutí hesla o 8 znacích složeného jen z velkých písmen, ale celkem mě to přešlo, když jsem se při rychlosti kolem 1350 kps dopočítal k době trvání skoro 5 let.. samozřejmě za předpokladu, že by to zkoušení dojelo až do konce, tedy k "ZZZZZZZZ".

Dobre je nastavit i filtrovani MAC adres.A k tomu slovnikovemu heslu. To mozna plati na kratka slova, ale kdyz mam heslo 13,14 mistne, tak i takove heslo jako "kockalezedirou" je dostatecne silne heslo. Jinak k prolamovani do wifi ... zkuste nekdy zadat MAC adresu essid site VOIP jako heslo .-)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]