Nejste přihlášen/a.
Zdravim chtel bych se zeptat(nikde sem to nenasel i na wiki je jen svetlezelena) k cemu slouzi tmave zeleny zvukovy konektor na integrovany zvukovce...znicil jsem svetlezeleny konektor a nejde mi zvuk,zajimalo by me jestli to jde prepojit na tmave zeleny pak uz tam mam jen ruzovy na mikrofon.Dik
Není to spíš modrá? Tmavě zelenou jsem teda ještě neviděl, ale všeobecně se jedná o vstup z jiného zdroje hudby (dá se použít např. pokud potřebujete přehrát do počítače nějakou nahrávku z kazeťáku). Růžový je potom na mikrofon.
Některé zvukovky umí ke každému konektoru nastavit jakoukoliv funkci, moje kdysi integrovaná 7.1 zvukovka to uměla, takže jsem nemusel řešit kam zapojuju, jen jsem musel v softwaru tomu konektoru přiřadit požadovanou funkci. Ale ne všechny to umí!
Jde téměř všechno, ale přijdete o jeden vstup (který ale asi stejně nepoužíváte). Ovšem konektory byste musel přepojit (nebo spíš prohodit) mechanicky. To znamená příslušné vybavení (mikropájku, odsávačku, cín...) a trochu (spíš víc) zkušeností s podobnými pracemi. Taky dost trpělivosti, dobré oči a netřesoucí se ruce.
Pokud to tedy nepůjde přepojit SW (jak píše Mikihanz).
Vzhledem k tomu, že riskujete zničení celé desky bych si asi dost rozmyslel. Jednoduší (hlavně bezpečnější) by bylo doplnit PC samostatnou zvukovou kartou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.