Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším připojení internetu. Mám problemy se současným poskytovatelem připojení ( wifi ) prostě když je zataženo prší, sněží, prostě není jasno - poslední dobou i v večerních hodinách internet jde internet hodně pomalu často ani se stránky nenačtou. Volal jsem tedy na O2 a tam mi dali nabídku rychlost připojení 3 megabity, nemám představu jak je to rychlé. odělal jsem obrázek z měření své wifi. Když byla dnes u nás bouřka tak oranžová ručička byla na mezi 2 - 3 to jsou ty megabity? díky za ujasnění
zdravim, ano jsou.
pro lepší představu jaká bude ve skutečnosti rychlost internetu od O2 je lepší se optat nějakého souseda který má internet od O2 na rychlost.
O2 neber. Poskytovatel může jet ještě na staré technice a přechodem se to bude jen zlepšovat. Přešel jsem od kabelu a byl jsem smířen, že to bude horší jen cena byla důvod (původně 530Kč nyní 200Kč) byl jsem mile překvapen, že mi jde stabilně 90/90Mbits + IPTV a ping do 25ms. Nelituju.
Nějak tomu nerozumím, vy jste odešel od kabelu na wifi a máte to lepší? Co to byla ta kabelovka a o jakou wifi jde?
Jen pro upresneni a pochopeni cele situace.
Wifi neni vasim poskytovatelem. Wifi je TECHNOLOGIE pro bezdratovy prenos (stejne jako sitovy kabel neni poskytovatelem elektriny - tim je Cez, Eon, Rwe, Pre, atd.. ) . Takze s poskytovatelem muze byt vse naprosto v poradku a problem muze byt jen v technologii. Proto pokud mate smerove anteny a vyuzivate tim padem pasmo wifi 5GHz, doporucuji se nejdrive obratit prave na POSKYTOVATELE wifi. Ten by Vam mel (mohl) provest mereni a doporucit premisteni anteny, jestli nepostavili po ceste treba nejaky barak. Nebo doporuci jiny pripojny bod, nebo pokud je antena vasim majetkem, muze byt v okoli i jiny poskytovatel...
Pokud vyuzivate pasmo 2,4 GHz tak chytate wifi od souseda, z kavarny, od obce? ... kdo je tim poskytovatelem? I tam se da hybat s wifi routerem, nebo poridit silnejsi antenu, atd. Ale chce to vedet vice informaci. Ted vime jen to, ze "mam problem s elektrinou od poskytovatele zasuvka"
kahsa: Rychlost 3 Mb/s bych nebral. Není to sice až tak málo, ale oproti tomu co máš nyní (podle toho tvého obrázku s měřením) by jsi si s rychlostí o dost pohoršil. Já mám také připojení k internetu přes WIFI. Mělo by mít rychlost 8 Mb/s. ale ve skutečnosti má přes den dopoledne a pozdě v noci někdy i až +/- 11 Mb/s a odpoledne a večer často ani ne polovinu z těch 8 Mb/s. Není to závislé na počasi. Usuzuji, že na těch 8 Mb/s je asi připojená celá obec nebo její značná část a odpoledne a večer kdy lidi přijdou z práce a děti ze školy tak mnozí až pak používají počítač a připojení k internetu čímž ten internet zatíži natolik, že rychlost jednotlivých lidí tím poklesne a naopak když je většina z ních v práci a ve škole tak internet není až tolik zatížený a rychlost je tak i něco vyšší než stanovená. Něco takového možná může být i v tvým případě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.