Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlost připojení

Od: kahsa* odpovědí: 9 změna:

Zdravím, řeším připojení internetu. Mám problemy se současným poskytovatelem připojení ( wifi ) prostě když je zataženo prší, sněží, prostě není jasno - poslední dobou i v večerních hodinách internet jde internet hodně pomalu často ani se stránky nenačtou. Volal jsem tedy na O2 a tam mi dali nabídku rychlost připojení 3 megabity, nemám představu jak je to rychlé. odělal jsem obrázek z měření své wifi. Když byla dnes u nás bouřka tak oranžová ručička byla na mezi 2 - 3 to jsou ty megabity? díky za ujasnění

Rychlost připojení

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackys*
hodnocení

3x

zdravim, ano jsou.

pro lepší představu jaká bude ve skutečnosti rychlost internetu od O2 je lepší se optat nějakého souseda který má internet od O2 na rychlost.

kahsa*
hodnocení

díky, bohužel koho znám tak mají přes wifi. ale pokud je tedy to mezi 2 - 3 to co nabízí o2 tak na ně kašlu. Už jsem přeci jen navyklí na rychlejší. A není zataženo každý den, :) přece jen většinou to jde než nejde. Díky za info

kangaroo*
hodnocení

0x

O2 neber. Poskytovatel může jet ještě na staré technice a přechodem se to bude jen zlepšovat. Přešel jsem od kabelu a byl jsem smířen, že to bude horší jen cena byla důvod (původně 530Kč nyní 200Kč) byl jsem mile překvapen, že mi jde stabilně 90/90Mbits + IPTV a ping do 25ms. Nelituju.

bruno*

Nějak tomu nerozumím, vy jste odešel od kabelu na wifi a máte to lepší? Co to byla ta kabelovka a o jakou wifi jde?

kahsa*
hodnocení

Nene, mám wifi a zvažuji kabel ( o2 ) ale ta nabídka od o2 je fakt pomalá, zustanu tedy u wifi

bruno*
hodnocení

0x

Rychlost 3 Mb/s je velmi malá, 10 není taky dost. Já mám 20 za jakéhokoliv počasí (internext) za 240,-/měs. Jsem spokojený.

takjan*

Jste rozmazlení. Já mám 4,3M a na víc nemohu. Jsem daleko od ústředny a WIFI sem nejde, jsem v údolí. Ale žiju v pohodě:))

hodnocení

0x

Jen pro upresneni a pochopeni cele situace.

Wifi neni vasim poskytovatelem. Wifi je TECHNOLOGIE pro bezdratovy prenos (stejne jako sitovy kabel neni poskytovatelem elektriny - tim je Cez, Eon, Rwe, Pre, atd.. ) . Takze s poskytovatelem muze byt vse naprosto v poradku a problem muze byt jen v technologii. Proto pokud mate smerove anteny a vyuzivate tim padem pasmo wifi 5GHz, doporucuji se nejdrive obratit prave na POSKYTOVATELE wifi. Ten by Vam mel (mohl) provest mereni a doporucit premisteni anteny, jestli nepostavili po ceste treba nejaky barak. Nebo doporuci jiny pripojny bod, nebo pokud je antena vasim majetkem, muze byt v okoli i jiny poskytovatel...

Pokud vyuzivate pasmo 2,4 GHz tak chytate wifi od souseda, z kavarny, od obce? ... kdo je tim poskytovatelem? I tam se da hybat s wifi routerem, nebo poridit silnejsi antenu, atd. Ale chce to vedet vice informaci. Ted vime jen to, ze "mam problem s elektrinou od poskytovatele zasuvka"

444
hodnocení

0x

kahsa: Rychlost 3 Mb/s bych nebral. Není to sice až tak málo, ale oproti tomu co máš nyní (podle toho tvého obrázku s měřením) by jsi si s rychlostí o dost pohoršil. Já mám také připojení k internetu přes WIFI. Mělo by mít rychlost 8 Mb/s. ale ve skutečnosti má přes den dopoledne a pozdě v noci někdy i až +/- 11 Mb/s a odpoledne a večer často ani ne polovinu z těch 8 Mb/s. Není to závislé na počasi. Usuzuji, že na těch 8 Mb/s je asi připojená celá obec nebo její značná část a odpoledne a večer kdy lidi přijdou z práce a děti ze školy tak mnozí až pak používají počítač a připojení k internetu čímž ten internet zatíži natolik, že rychlost jednotlivých lidí tím poklesne a naopak když je většina z ních v práci a ve škole tak internet není až tolik zatížený a rychlost je tak i něco vyšší než stanovená. Něco takového možná může být i v tvým případě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]