Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Jaký máte názor na repasované počitače? Stačí pro domácí laické používání? A jaký by jste doporučili?
Díky za informace.
Napište nám účel domácího užívání - chcete jen mail, zprávy, sem tam video? Chcete hrát nějaké hry? Jaké? Chcete pracovat v nějakých speciálních programech?
Obecně - pro běžného uživatele na čtení zpráv a prohlížení videí na stream.cz stačí i stará krabice za 1000,-Kč...
doplněno 16.09.15 15:23:jj, jak píše kolega níže, také mám takovou krabici a kabel, kde jsem už všechno protočil
co tak toto sbazar.cz/...
Je to funkční, klávesnice je vč. numerické, stačí jen pro pohodlnost koupit za stovku myš... A ten HP byl své doby velmi dobrý kousek...
Mám takový doma už 10? roků - čas od času jsem koupil nový disk, základní desku z druhé ruky, přikoupil paměť, vyměnil grafiku... obměňuju si ho takhle podle potřeby a když jsou zrovna peníze. Nemám problém, stroj stále běží (i když z toho původního, koupeného jako repas před těmi 10 roky je původní snad jen síťový kabel).
Repas je v pohodě, jedině doporučuji se obloukem vyhnout Aceru. To jsou šunty nespolehlivý už za nova, natož po letech. Jinak repasy máme - táta má noťas Fujitsu-Siemens, dcera má Toshibu, syn HP. Všechny jedou bez potíží.
Záleží na požadavcích, myslíte-li tím použtím office aplikace, přehrávání videa a prohlížní internetu drtivá většina bude vyhovovat, koukal bych od Pentia D výš a 2GB RAM. Může se jednat o vyřazený firemní stroj, který běžel nonstop několik let a je "jen" vyluxovaný. Může být problém s legalitou OS (korporátní licence byla nahrazena černou verzí OS). PC má taky oproti NTB meúměrně vyšší spotřebu a sečte-li se s ostatnímy nedostatky může být výhodnější koupit si nový PC s malou spotřebou, zárukou a ambicí fungovat dlouho. Repasovanému NTB bych se radši vyhnul.
Koupila jsem si repasovaný notebook Fujitsu Siemens Lifebook E–6540, původně jen na dobu, než naspořím na nový.
Počítala jsem tak na rok, maximálně dva, ale už mi bez jediné poruchy HW slouží devět nebo deset let.
Akorát jsem přikoupila paměť, 256 MB mi nestačilo. Až budu potřebovat další, porozhlédnu se po repasovaných NB.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.