Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Repasované počitače

Od: armachm* odpovědí: 11 změna:

Zdravím. Jaký máte názor na repasované počitače? Stačí pro domácí laické používání? A jaký by jste doporučili?

Díky za informace.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Napište nám účel domácího užívání - chcete jen mail, zprávy, sem tam video? Chcete hrát nějaké hry? Jaké? Chcete pracovat v nějakých speciálních programech?

Obecně - pro běžného uživatele na čtení zpráv a prohlížení videí na stream.cz stačí i stará krabice za 1000,-Kč...

doplněno 16.09.15 15:23:

jj, jak píše kolega níže, také mám takovou krabici a kabel, kde jsem už všechno protočil :)

co tak toto sbazar.cz/...

Je to funkční, klávesnice je vč. numerické, stačí jen pro pohodlnost koupit za stovku myš... A ten HP byl své doby velmi dobrý kousek...

hodnocení

0x

Mám takový doma už 10? roků - čas od času jsem koupil nový disk, základní desku z druhé ruky, přikoupil paměť, vyměnil grafiku... obměňuju si ho takhle podle potřeby a když jsou zrovna peníze. Nemám problém, stroj stále běží (i když z toho původního, koupeného jako repas před těmi 10 roky je původní snad jen síťový kabel).

bruno*
hodnocení

0x

Repas: proč ne? Už jsem o tom psal včera na otázce "notebook koupě" - mrkněte.

hodnocení

0x

Repas je v pohodě, jedině doporučuji se obloukem vyhnout Aceru. To jsou šunty nespolehlivý už za nova, natož po letech. Jinak repasy máme - táta má noťas Fujitsu-Siemens, dcera má Toshibu, syn HP. Všechny jedou bez potíží.

filip17*

To už dávno neplatí... Nejsem žádný obhájce Aceru, ale jeden mám doma už skoro 6 let, staruje stále do 30 vteřin, běží jako nový a to toho zažil hodně, jedině co bylo potřeba vyměnit byl větráček a nsejm jeidný s takovou zkušeností, jelikož je to moje hobby spousta lidí si ho chválí

stonek*
hodnocení

0x

Záleží na požadavcích, myslíte-li tím použtím office aplikace, přehrávání videa a prohlížní internetu drtivá většina bude vyhovovat, koukal bych od Pentia D výš a 2GB RAM. Může se jednat o vyřazený firemní stroj, který běžel nonstop několik let a je "jen" vyluxovaný. Může být problém s legalitou OS (korporátní licence byla nahrazena černou verzí OS). PC má taky oproti NTB meúměrně vyšší spotřebu a sečte-li se s ostatnímy nedostatky může být výhodnější koupit si nový PC s malou spotřebou, zárukou a ambicí fungovat dlouho. Repasovanému NTB bych se radši vyhnul.

iz*
hodnocení

0x

Koupila jsem si repasovaný notebook Fujitsu Siemens Lifebook E–6540, původně jen na dobu, než naspořím na nový.

Počítala jsem tak na rok, maximálně dva, ale už mi bez jediné poruchy HW slouží devět nebo deset let.

Akorát jsem přikoupila paměť, 256 MB mi nestačilo. Až budu potřebovat další, porozhlédnu se po repasovaných NB.

dylin
hodnocení

0x

Koupil jsem našim za cenu smrkance repasovaný HP stolní pc core2duo a kdyby tam byl ssd disk, tak je super i pro moje potřeby. Ještě ho před prodejem diagnostikovali (čekal jsem na to půl hoďky). Zkušenosti tedy zatím dobré.

ooxl
hodnocení

0x

Jsou "repasované" a repasované. Je rozdíl mezi vetešníky, co prodávají repasovené šmejdy (5let staré plečky) a prodejci, kteří prodávají "refubrished", což mohou být i téměř jako nové i nanejvšýš rok starté

kangaroo*
hodnocení

0x

Repas není nic jiného než poskladaný počítač nebo výměna nějaké vadné či slabé komponenty v PC. Slovo repas byl IN v 90 letech :-D

bruno*

A jak se tomu říká teď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]