Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 7 64 a 32

Od: remisak* odpovědí: 13 změna:

Zdravím, mám tento dotaz, jaký je rozdíl mezi Win 7 x64 a x86. Který je pro pomalejší notebook?

Díky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

on systém 64bit hlavně nemusí vůbec váš NTB rozjet - uveďte sem přesnější název PC, případně nějaké parametry...

doplněno 15.09.15 15:33:

Pak může být problém s ovladači - ovladače některých zařízení jsou pro 32 a 64 bit jiné.. zkuste SLIMDRIVERS.

Obecně jsou 64bitové lepší, protože můžou využít např. více paměti. Právě jsem si přeinstalovával systém na 64bitů, protože jsem dokoupil více paměti a 32bitový může pracovat s max. 4 GB pamětí celkově (vč. grafické karty).

doplněno 15.09.15 15:45:

1)máte ve správci zařízení všechny ovladače ok?

2)měl jste již v minulosti daný NTB s nějakým OS bez potíží?

3) máte nějakou verzi OS oficiální - legální?

Řekl bych, že s tou pamětí, kterou tam máte, jsou 32 bitové v pohodě - a 64 bitové NTB nezahlcují-nezpomalují... Případný problém bude jinde...

doplněno 15.09.15 15:59:

ve vašem případě je to opravdu jedno .. blíže windows.microsoft.com/...

Spíš bych se zaměřil na kompletní pročištění PC - řádný formát disku před instalací, přepastování chipu, kontrola přehřívání... problém nebude v OS.

remisak*
hodnocení

Systém 64 jde nainstalovat v pohodě ale načítá pomalu, Jedná se o Asus X58C, CPU D220, Memory 1850 MB.

remisak*
hodnocení

Na ovladače používám Driver Booster 2.4 Pro

remisak*
hodnocení

Ovladače jsou OK

Dříve tam byla Vista

OS je legální

Bylo přeinstalováno na Win 7 64 a to je pomalé

Nyní instaluji Win 7 32 a zdá se že to je svižnější, uvidím až to bude komplet.

Přesto děkuji za odpovědi.

remisak*
hodnocení

Takže nainstalovalo se ve v pořádku ale při aktualizaci ovladačů to dopadlo takto, viz přidaný soubor.

Windows 7 64 a 32
remisak*
hodnocení

Takže nainstalovalo se ve v pořádku ale při aktualizaci ovladačů to dopadlo takto, viz přidaný soubor.
Windows 7 64 a 32 #2

Příčiny chyb s modrou obrazovkou IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Ovladače zařízení nejsou správně nakonfigurované, jsou staré nebo poškozené. (velmi časté)

Poškození registru Windows z důvodu aktuálně provedené změny (instalace nebo odinstalování) softwaru spojeného s Windows.

Napadení virem nebo škodlivým softwarem poškodilo soubor Windows nebo související programové soubory Windows Operating System.

Po instalaci nového hardwaru došlo ke konfliktu ovladače.

Poškozené nebo odstraněné systémové soubory po nainstalování softwaru nebo ovladačů spojených s Windows Operating System.

BSOD chyba Chyba 0xA způsobená poškozením hard disku.

Chybová zpráva STOP pro IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL z důvodu poškození paměti (RAM).

Chyby s modrou obrazovkou IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL mohou být způsobeny celou řadou problémů s hardwarem, firmwarem, ovladači nebo softwarem.

doplněno 15.09.15 16:41:

Pořádně zformátujte disk, nainstalujte naposled funkční verzi, ...předpokládám chybu v HW - poškození disku, což by mohl formát obejít. Pokud je poškozena deska nebo grafika, prodejte na ND.

doplněno 15.09.15 17:15:

ty ovladače - pokud nenajdete ten správný a nechcete použít nějakou utilitku, stáhnete si ovladače např pro VISTA a kliknete pravým tl. na soubor "odstranit potíže s kompatibilitou" - instalujete pod předchozím systémem... Několik starších NTB jsem takto oživil na W7 přes absenci ovladačů... makají bez potíží.

remisak*
hodnocení

Ještě jednou děkuji za podrobné vysvětlení. Já se domníval že to je malou pamětí nebo CPU jelikož stále pracuje na 100 procent

praivo*

Kdy jsi naposledy viděl 32bitový CPU?

tomas11*
hodnocení

0x

Ovladače bych stahoval pouze od výrobce (značky ) Ntb.

remisak*
hodnocení

To jsem hledal ale bohužel pro tento jsem žádné nenašel. Hlavně jde o internet ten načítá stránku někdy 1 minutu a nakonec to spadne.

doplněno 15.09.15 17:29:

Mám sice instal.CD k tomuto NB ovšem vše končí u XP

tomas11*

pro win7 bych použil jako pro vistu a xp a pak už jen aktualizace

asus.com/...

doplněno 15.09.15 17:42:

Instalace Win7 x32, u starších Asusů proběhla vždy bez problémů a chodí to dobře , pokud tedy není zádrhel v hardware.

remisak*
hodnocení

Ještě ednou díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]