Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypalovací mechanika nevypaluje

Od: blondie* odpovědí: 13 změna:

ahoj,

chtěla jsem si něco vypálit, všechno proběhne jak má být, ale na konci vypalování to napíše, že se vypalování nezdařilo. Zkoušela jsem už tři programy, a ani v jednom se to nepodařilo. Zničili se mi takhle už dvě dvd. V jednom programu mi psali něco o firmware. Co s tím?

Děkuji za rady :)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bruno*
hodnocení

0x

Jak starou starou máte tu vypalovačku a čeho je součástí? (pokud není externí). Hláška o nezdaření se týká opakovaným pokusům o vypalování téhož souboru, nebo to hlásí vždy?

blondie*
hodnocení

Mám ji v notebooku a ten mám asi 4,5 roku. Nikdy s ní nebyl problém. Chtěla jsem si po dlouhé době vypálit filmy, a nejprve mi nero psalo, že ho nemám zakoupené, tak sem ho musela smazat, protože s ním nešlo nic dělat a pak jsem to chtěla zkusit zapsat na disk (nevím jestli to napíšu srozumitelně - když jsem ve složce s filmy, tak nahoře pod lištama mám ikonku vypálit) po skončení vypalování tam bylo napsáno, že s evypalování nezdařilo, a že si mám zkontorlovat ty firmware. Něco sem o tom našla na netu, ale nechci se do toho pouštět sama.

blk88

dobrý den, prosím zkuste vypalování- convert x to dvd, nebo cd burner xp.

hodnocení

0x

Dobrý den.Zkuste stáhnout nějakou vypalovačku zdarma a zkusit to přes ní.Tahle není špatná.

slunecnice.cz/...

blondie*
hodnocení

Dobrý den,

tento program jsem měla a stejně to nešlo. Spíš je chyba v mechanice, ale nechápu jak a co se stalo..

bruno*
hodnocení

0x

Neodpověděla jste mi na druhou otázku. Může se stát, že dotyčný soubor je chráněn. Možné je i to, že stažená verze nero není free, tedy zdarma a s omezenou platností. Může být, že optika vypalovací mechaniky je znečištěná a vyžaduje údržbu. Takhle těžko říci.

blondie*
hodnocení

Nikdy mi to žádnou chybu nehlásilo. Vždycky to šlo vypálit. A jak můžu vyčistit optiku?

bruno*

Nevím, jestli se dá amatérsky vůbec udělat, s tímhle nemám zkušenost. Ale třeba bude vědět někdo další.

tomas11*
hodnocení

0x

Jaký máte OS?

doplněno 16.09.15 11:41:

Operační systém -třeba win XP , 7, a pod.

blondie*
hodnocení

nějak si nemůžu vybavit co znamená zkratka OS *hi*

blondie*
hodnocení

no jo :-D mám windows 7

Nevím jestli to dobře chápu.Vy otevřete složku s filmy a nahoře kliknete na to vypálit nebo zapsat na disk?Vy neotvíráte program vypalovačky?

tomas11*

Tak Win 7 mají svůj vypalovací program , a s Nerem je to zbytečné , taky mi to kdysi nešlo když jsem se o to snažil a nevěděl jsem že není vypalovací program třeba doinstalovávat.

Vložte DVD do mečchaniky a postupujte podle toho co Vám to bude nabízet , respektive přetahujte myší cochcete vypálit atd.

doplněno 16.09.15 18:24:

A to Nero bych napřed odinstaloval.

doplněno 16.09.15 18:27:

oprava - mechaniky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]