Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Primitivní bitmapový editor

Od: junkers* odpovědí: 3 změna:

Zdravím, potřebuji velmi jednoduchý bitmapový editor, něco jako tohle. Aby tam šel zadat přesný rozměr bitmapy, a zobrazila se mřížka a já si tam vyťukal jen ty body, které budu chtít. Nemusí to umět barvy. Malování nemá mřížku 1 bod. Není něco takového v sedmičkách už nainstalováno?

doplněno 11.09.15 23:31:

Jo, tak vono je to v tom malování. Tak nic, pr...ďte na to ...

Primitivní bitmapový editor

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, vkládám příspěvek vlastně jen kvůli tomu, aby byla Vaše otázka přesunuta mezi vyřízené. Jinak, tento typ dotazu, kdy si tazatel umí sám najít řešení, je asi nejlepší . Ale, jsem docela překvapen, že Malování už dnes vypadá jako slušný grafický editor - pamatuji si jeho počátky z OS WIN-95 a to toho ještě moc neuměl. Zdravím!

doplněno 12.09.15 14:43:

junkers - tak, toto jsem neznal. Zdá se to býti zajímavé - ať se Vám to daří.

figurek*
hodnocení

2x

ok, fajn. Já bych jen doplnil, že rozlišení na palce, centimetry a pixly se nastavuje v okně properties. Mřížku nejdřív uvidíte tak jak mám já na prvním obrázku. Jestli chcete vidět mřížku na každém pixlu, pak musíte obrázek zvětšit přes Zoom in.

Primitivní bitmapový editor #2
Primitivní bitmapový editor #3

junkers*
hodnocení

0x

Ben, Figurek: dík. Přeci jen mi vaše odpovědi pomohly, protože z položky "vlastnosti"se vyvolá dialog "image properties", kde je možné si rychle nastavit velikost bitmapy v pixelech a dokonce zvolit i černobílý formát (to jsem nevěděl), což je přesně ten, který potřebuji.

Programátorsky experimentuju, a pracuju na game of life, což je program, který si natáhne bitmapu, a podle vzoru pixelů na ní spustí algoritmus. Opravdu velmi záleží na každém pixelu, protože ty určují komplexní chování systému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]