Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskárna Minolta magicolor - kurvítko?

Od: magdon® odpovědí: 6 změna:

Občas se tu objeví dotaz na "závadu" inkoustové tiskárny Canon, která vlastně ani není závadou (nádobka přebytečného inkoustu je plná) a rady, jak to opravit. Já mám záhadný problém s jinou tiskárnou, a sice s laserovkou Minolta magicolor 1600W. Používám jí málo, nespotřeboval jsem ani polovinu prvních tonerů. Přesto se v ní 2 měsíce po záruce začal zasekávat papír. V servisu údajně udělai diagnostiku (za 650,00 Kč) a oznámili mi, že je poškozený jeden z transportních válců a že oprava bude stát 8500,00 Kč (nová stála v jakési akci 1600,00 Kč). To jsem samozřejmě odmítl. Tiskárnu jsem částečně rozebral a důkladně prohlédl všechny válce. Není na nich sebemenší známka poškození. Všechny převody fungují normálně. Následně jsem zjistil, že když je tiskárna delší dobu vypnutá, první stránku vytiskne normálně. Druhý a další list papíru se zastaví vždy ve stejném místě, jeho horní konec je v tu chvíli ve volném prostoru mezi válci. Na nic nenaráží, o nic nedrhne. Papír lze za tento konec snadno a plynule vytáhnout (při překonávání přirozeného odporu převodů válců). Takže mě napadlo, že to nebude mechanická závada, ale závada SW (že by kurvítko?). Nevíte někdo, jestli neexistuje nějaký podobný postup jako u té inkoustovky na odstranění této (možná úmyslné) závady?

doplněno 11.09.15 17:27:

Suzimon - O těch 650 Kč si řekli předem při příjmu do opravy (prý na diagnostiku). Druhý den mi volali a oznámili cenu. Když jsem nesouhlasil, ochotně mi nabídli, že tiskárnu zlikvidují, že se nemusím o nic starat. Až takového vola ze sebe dělat nenechám, tak jsem si jí vzal zpět neopravenou. Vyhodit jí v případě skutečné neopravitelnosti dokážu sám.V tu chvíli jsem měl pocit, že kdybych souhlasil s likvidací, za pár korun by to opravili a měli by téměř novou tiskárnu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj Magdon, ne že bych uměla poradit, ale zarazila mne ta cena opravy. Opravdu řekli, že by oprava stála 8500 Kč. když celá tiskárna stála ani ne dva tisíce? A za to, že Ti diagnostikovali závadu si vzali 650 Kč.? To snad ani není možné. Nejde mi to do hlavy, tak se ptám. Promiň.

doplněno 11.09.15 19:40:

No to je děs. Ještě bych pochopila, že by to řekli mně, jsem ženská a nevypadám na experta v tomto oboru :), ale když se odváží i na chlapa. A ten nápad, že to oni zlikvidují. Fuj. Podle mne to byl úmysl, ta nehorázná cena. Přece musí znát ceny přístrojů a jestli Ti udělali tak nehoráznou nabídku, byl v tom záměr.

hodnocení

0x

Signalizuje nějakou chybu? Manuál asi máte, ale...stať 7-5

images10.newegg.com/...

jsou tam i nějaké senzory

justanswer.com/...

ale nevylučuji i to kur...

doplněno 11.09.15 20:25:

tak tady je v češtině

euronics.cz/...

doplněno 11.09.15 20:49:

a tady ve slovenštině

stiahni-to.sk/...

doplněno 11.09.15 20:59:

je tam víc senzorů, hlídajících pohyb papíru, začíná to na str.116, jsou tam obrázky jednotlivých dílů, snad něco pomůže (Servisní manuál) zde

manualslib.com/...

hodnocení

Jediná signalizace je blikající dioda "error" (displej to nemá). Cosi jako manuál k tomu mám, dozvím se z něj, že nesmím do tiskárny vylít kafe, že jí nemám stavět na kamna, že do ní nemám kopat, že mám krabici od ní zlikvidovat v souladu s místními předpisy a spoustu dalších vrcholně důležitých informací. To všechno ve 26 jazycích. Bohužel neumím anglicky, takže mi Vaše odkazy moc nepomůžou.

doplněno 11.09.15 20:23:

Tak doplním, je k tomu jakýsi dohledový program a ten hlásí: "Uvázl Papír Fix. Jedn. Otevřete horní kryt". Nic víc, nic míň.

doplněno 11.09.15 21:06:

Dík, česky mi to stačí. Neměl jsem náhodou tenhle návod dostat s tiskárnou?

Tak jsem to zkusil, zelená nesvítí, oranžová bliká (já myslím, že rychle, ale těžko říct. Nemám to jak porovnat). To by podle tabulky znamenalo uvázlé médium, což ovšem poznám i bez indikace. Jestliže je to ale blikání pomalé, znamenalo by to konec životnosti zobrazovací jednotky. To ale při počtu vytisknutých papírů není moc pravděpodobné, navíc by to asi nevytisklo ani ten jeden papír. Ještě jsem zjistil, že se to kouše jen při barevném tisku, při ČB textu je to v pohodě. Když tentýž text přebarvím na červeno, je zle. Možná náhoda, ještě ověřím.

doplněno 11.09.15 23:06:

Tak ne, s barvou to nesouvisí, to byla náhoda. Ale zjistil jsem, že se to zastaví přesně v okamžiku, když papír nadzdvihne senzor ve vypalovací jednotce. Je prakticky na výstupu papíru z jednotky. V té dokumentaci jsem ho nenašel. K čemu slouží netuším, ale že ho papír zvedá je určitě v pořádku. V pořádku ale asi není, že když senzor ohlásí systému, že hrana papíru prošla jednotkou, systém tiskárnu zablokuje. Takže mám stále větší dojem, že jde o kurvítko.

Ak si anglické stránky otvoríte v prehliadači Chrome,tak je možnosť strojového prekladu stránky,Ja to tak robím,lebo tiež neviem anglický.

a co indikátor toneru? Pak str. 7-11 - může být špinavý některý senzor. Našel jsem dopručení - vyfoukat stlačeným vzduchem celý vnitřek tiskárny - předem ale vysaji vysypaný toner vysavačem...

hodnocení

0x

Pred pár mesiacmi ,terz neviem či na ČT alebo na STV bola o tomto reportáž ako jeden francús mal taký istý problém a prišiel na to,že jeden tranzistor počíta počet výtlačkov a našiel potom na nete softferovú opravu od jedného rusa,kde sa vynulovlo počitadlo a tlačiareň šla v pohode potom ďalej.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]