Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit - chyba snímače víka (?)

Od: bloody odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

mám malićký problém. Po převozu ntb jsem jej vytáhl a po stisknutí power buttonu se nic nestalo... Stalo se to už několikrát, ale po naklonení ntb nebo samotného víka se ntb po opětovném mačkání spustil. tudíž mám podezření na snímač otevření/zavŕení víka, ntb si podle mě myslí, že je zavřený a tím pádem zabraňuje spuštění...
Poradil by mi někdo alternativní možnosti nebo mi aspoň napsal, kde se tato mrška (snímač) v ntb nachází?
Jedná se o ASUS X550VB.
Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

google.cz/...

zřejmě bude vadné tlačítko - zkusil bych rozebrat a zkontrolovat, případně složit bez vršku tlačítka nebo nechal vyměnit tu lištu.

doplněno 09.09.15 17:08:

ten snímač otevření je funkční? lze jej odpojit? (jen konektor, ne střihat..)

doplněno 09.09.15 17:55:

žádný "zobáček"na zámek tam není - snímač je zřejmě v pantech - když máte rozebráno, zkuste mrknout na panty a kabely kolem - předpokládám někde u zámku vpravo. Ale jestli chcete opravit na 100%, nezbude než servis. Ani vaše další pokusy o zjištění info na jiných webech nejsou moc úspěšné... novější kousky prostě lidi raději dávají do servisů...

bloody
hodnocení

Ntb mi leží an stole rozebraný, v PB problém pravděpodobně enní, měřák hlásil, že tlačítko normálně spíná, tak nevím :/

bloody
hodnocení

O to právě jde, ať heldám jak heldám, snímač jsem nenašel a ani zmínku na internetu, kde by mohl být, každopádně před tím, než se ntb nerozjel si snímač dělal, co chce...

hodnocení

0x

Snímač je skoro vždy poblíž pantů, je to opravdu dost mailčká věc, protože u moderních notebooků je to pouze magnetický snímač, a ten magnet je ve víku. U některých notebooků bývá seznzor přímo v rohu základní desky, nebo má nějakou svojí vlastní maličkou desku s konetorem a kablíkem do základní desky, součástka samotná je opravdu maličká...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]