Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cistic na LCD obrazovky - obrazovka ntb

Od: lindaf* odpovědí: 12 změna:

Dobrý večer, čím by se dala vyčistit obrazovka notebooku taková ta klasická lesklá, já přemýšlela o čističi na LCD ten by se ožná dal i na ty plasty.. já mám ten ntb chvilku ale uz jsou tam videt prskance a tak a cetla jsem ze ten sprej na ty lcd obrazovky je bez cmouh co myslite vy? diky

doplněno 19.11.12 21:52:

slo by to treba timto? alza.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Používám na LCD i CRT vlhčené ubrousky - allsop.com/... , funguje i na plasty okolo...

doplněno 20.11.12 14:10:

Ten spray by šl taky - ale potřebuješ k němu hadérku, která nevyvíjí statickou elektřinu (antistatickou) a nepouští chlupy...

lindaf*

no nja se prave bojim na ty plasty necim sahnout ybse nerozezrali nebo tak tak prave hledam neco co vyhovuje dekuji :)

jabraka*
hodnocení

0x

výborná by byla bez legrace i vodka s metanolem.

JB

mowla*

A aby člověk viděl, nesmí čistící prostředky chlastat...

:-D

abc*
hodnocení

0x

Dobrý den,

monitor lze utřít i jemným hadrem .Pokud je monitor hodně špinavý doporučuji nějaký z přípravků zakoupit.

dzordz*
hodnocení

0x

Cokoli s ipou (isopropylalkoholem). I když je to původně určený třeba na okna.

briketa007*
hodnocení

0x

Tak to Vám řeknu zcela přesně:) : smíchejte Isopropyl alkohol 1:1 s vodou . Psali to i v manuálu pro IBM monitory.

V obchodě ho budete jen těžko hledat, je to podpultovka. Proto to raději kupte na netu.

lancomat.cz/...

Pokud nemám Isouš čistím to jarem. Velmi jemný ubrousek navlhčím vodou dám na to trošku jaru pro odmaštění a otřu. potom opakuji s navlhčeným ubrouskem bez jaru i 2x. a potom mikroutěrkou do sucha. Pozor ať vám voda nenateče za rámeček.

Honza

jabraka*
hodnocení

0x
Existují profesionální čističe na obrazovky,s obsahem antistatika,udrží obrazovku dlouho bez prachu. JABRAKAdoplněno 20.11.12 14:15: na příklad:ANTISTATISCHER FILMREINIGER - bezaromatový, velmi rychle těkavý antistatický čistič film a folií. JB
lindaf*
hodnocení

já právě ani moc s prachem nemám probmém spíš, že když u toho člověk třeba mluví nebo tak, tak se to dst zaprská , jinak prach sundavám takovou speciál ní prachovkou , ale děkuji moc za názory, dost mi pomohli v rozhodování, já se právě na to bála sáhnou čímkoliv aby se to nesedřelo nebo nějak nepoškodil ten povrch ... :)

hodnocení

0x

Už leta letoucí používám na veškerou optiku a lesklé i matné povrchy displejů, mikroutěrku a jakýkoliv prostředek na okna (okena, iron...)

kupovat "speciální" vodičky, spreje, utěrky na LCD je vyhazování peněz, stejně tak jako kupovat "speciální" kouzelné vodičky na objektivy :D

briketa007*

tomu bych se vyvaroval... tohle mi jednou naleptalo displej...*zed*

Ćistím takhle displeje minimálně 20 let a to od multimetrů, mobilů, digitálních foťáků, videokamer notebooků, LCD televizí a ještě to žádný nenealeptalo, prostředky obsahují líh a ten na polarizační fólii displejů nepůsobí ani trochu agresivně. Jinak ty "kouzelné a speciální" čistící prostředky na displeje jej obsahují taky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]