Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, čím by se dala vyčistit obrazovka notebooku taková ta klasická lesklá, já přemýšlela o čističi na LCD ten by se ožná dal i na ty plasty.. já mám ten ntb chvilku ale uz jsou tam videt prskance a tak a cetla jsem ze ten sprej na ty lcd obrazovky je bez cmouh co myslite vy? diky
doplněno 19.11.12 21:52:slo by to treba timto? alza.cz/...
Používám na LCD i CRT vlhčené ubrousky - allsop.com/... , funguje i na plasty okolo...
doplněno 20.11.12 14:10:Ten spray by šl taky - ale potřebuješ k němu hadérku, která nevyvíjí statickou elektřinu (antistatickou) a nepouští chlupy...
Tak to Vám řeknu zcela přesně : smíchejte Isopropyl alkohol 1:1 s vodou . Psali to i v manuálu pro IBM monitory.
V obchodě ho budete jen těžko hledat, je to podpultovka. Proto to raději kupte na netu.
Pokud nemám Isouš čistím to jarem. Velmi jemný ubrousek navlhčím vodou dám na to trošku jaru pro odmaštění a otřu. potom opakuji s navlhčeným ubrouskem bez jaru i 2x. a potom mikroutěrkou do sucha. Pozor ať vám voda nenateče za rámeček.
Honza
já právě ani moc s prachem nemám probmém spíš, že když u toho člověk třeba mluví nebo tak, tak se to dst zaprská , jinak prach sundavám takovou speciál ní prachovkou , ale děkuji moc za názory, dost mi pomohli v rozhodování, já se právě na to bála sáhnou čímkoliv aby se to nesedřelo nebo nějak nepoškodil ten povrch ...
Už leta letoucí používám na veškerou optiku a lesklé i matné povrchy displejů, mikroutěrku a jakýkoliv prostředek na okna (okena, iron...)
kupovat "speciální" vodičky, spreje, utěrky na LCD je vyhazování peněz, stejně tak jako kupovat "speciální" kouzelné vodičky na objektivy :D
Ćistím takhle displeje minimálně 20 let a to od multimetrů, mobilů, digitálních foťáků, videokamer notebooků, LCD televizí a ještě to žádný nenealeptalo, prostředky obsahují líh a ten na polarizační fólii displejů nepůsobí ani trochu agresivně. Jinak ty "kouzelné a speciální" čistící prostředky na displeje jej obsahují taky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.